W&T café

wtcafe_header_bg

In gesprek over Wetenschap & Technologie

De W&T cafés worden georganiseerd door de partners van het EWT en ieder café heeft zijn eigen unieke thema. Tijdens de cafés kan u terecht met al uw vragen over W&T, leren van uw mede-cafégangers, inspiratie opdoen en horen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wetenschap & Technologie. 

W&T café 1 in 2018 - We gaan voor goud!

Bijna 90 onderwijsprofessionals bezochten 9 januari jl. het 1e W&T café – We gaan voor goud! in Beverwijk. Basisschool De Sleutelbloem was afgeladen met enthousiaste, onderwijsprofessionals die aan de slag wilden met het thema Olympische Winterspelen. Zie hier voor een sfeerimpressie

W&T café 2 in 2018 - Mooi kunstwerk voor in de aula

Ook die saaie aula opvrolijken? Dat kan met een door de leerlingen gemaakt kunstwerk. In dit W&T café ontdekt u wat leerlingen hiervan leren op het gebied van W&T en kunst. Bij het ontwerpen en maken hiervan onderzoeken de leerlingen het concept evenwicht.

Praktische informatie W&T café 2

Wanneer: Datum volgt zo spoedig mogelijk
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: Bestuurskantoor SKO West Friesland, Kerkstraat 79, 1687 AM Wognum
Voor wie: Leerkrachten werkzaam in het primair onderwijs
Kosten: Dit W&T café wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.

Het W&T café wordt gezamenlijk georganiseerd door Hogeschool iPabo en NEMO.

W&T café 3 - Techniek, kunst en instrumentbouw

In dit 1e Flevolandse W&T-café neemt Rob van de Broek – bouwer van cello-achtige instrumenten – u mee op een ontdekkingsreis van het onbetreden pad via de kunst-instrumentbouw. Artistieke uitdagingen, oneindig veel mogelijkheden en heel veel technische vragen zijn hierbij de ingrediënten. Daarnaast maken de deelnemers samen met Rob van de Broek een eigen muziekinstrument.

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 28 maart
Tijd: 13.30 tot 17.30 uur
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: De Verbeelding, De Verbeelding 25, Zeewolde (parkeren gratis)
Voor wie: Alle leerkrachten in het Flevolandse basisonderwijs die het talent en de creativiteit van hun leerlingen willen stimuleren
Kosten: Dit W&T café wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.
Aanmelden: Uiterlijk  21 maart 2018 maart via dit formulier

In Flevoland wordt dit eerste W&T-café georganiseerd door Windesheim Flevoland i.s.m. EWT.

Aanmelden W&T café