W&T café

wtcafe_header_bg

In gesprek over Wetenschap & Technologie

In 2017 organiseerden verschillende partners van EWT diverse W&T cafés. Tijdens deze cafés kon u terecht met al uw vragen over W&T, leren van uw mede-cafégangers, inspiratie opdoen en horen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wetenschap & Technologie.

W&T café 1. - Werken aan Taalontwikkeling én Wetenschap & Technologie

Dit café stond geheel in het teken van werken aan taalontwikkeling én W&T. Op het programma stond een uitdagende activiteit verzorgd door NEMO, theorie over taalontwikkeling en Wetenschap en technologie en scholen lietten zien hoe zij in de klas taalgericht W&T onderwijs hebben vormgegeven.

Wanneer: Woensdag 11 januari 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma

W&T café 2. - De bloem en bloembol

Tijdens deze editie van het W&T café stonden de bloembol en bloem centraal. De bekende en enthousiaste televisiekok, Pierre Wind, nam de deelnemers mee in zijn nieuwsgierige houding op zoek naar mogelijkheden om te koken met bloembollen. Vervolgens was er een breed programma rondom bloem en bloembol.

Wanneer: Vrijdag 31 maart 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma

W&T café 3. – Cradle-to-cradle

Dit W&T café draaide om cradle-to-cradle. Maatschappelijk wordt het steeds urgenter om de afvalketen te sluiten en materialen te hergebruiken. Voor leerlingen is het heel natuurlijk om te denken in termen van recycling en circulaire systemen. Als geen ander zijn zij in staat om verrassende uitvindingen te doen rond alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Wanneer: Dinsdag 16 mei 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma

W&T café 4 - Met BreinPlein! werken aan nieuwsgierigheid, denken en redeneren

W&T is fun! Dat kon u tijdens deze editie ervaren, dankzij nieuw ontwikkeld W&T materiaal: BreinPlein!. De deelnemers gingen zelf aan de slag met puzzels, bouw- en constructiemateriaal. Ervoeren hoe hun nieuwsgierigheid wordt gewekt en hoe vaardigheden in ruimtelijk denken worden gestimuleerd. Welk appèl wordt gedaan op uw oplossingsgericht redeneren? Daarnaast volgden zij zes korte presentaties over ‘hoe doe je dat in de klas?' en konden zij deelnemen aan mini-workshopjes, waarin leerkrachten uitwisselen over de vraag ’sturen of inspireren?'.

Wanneer: Donderdag 29 juni 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma 
Terugblik programma 29 juni 2017

W&T café 5 - Feestelijke editie W&T café: Onderzoekend en ontwerpend spelen

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk, alle plaatsen zijn vergeven.

Tijdens deze feestelijke editie van het W&T café op 22 november bij de Benedictusschool in Heiloo vindt de overhandiging plaats van het eerste exemplaar van de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen, Wetenschap en technologie met kleuters’. Daarnaast ervaart u zelf hoe u door middel van laagdrempelige activiteiten, met gewone materialen de nieuwsgierigheid van kleuters kunt prikkelen. Natuurlijk krijgt u na afloop een exemplaar van de map mee naar huis.

Wanneer: Woensdag 22 november 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma

Praktische informatie

Voor wie: Leerkrachten, directies en schoolbestuurders van basisscholen, studenten en docenten, pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en voor-en vroegschoolse educatie (VVE)
Kosten: De bijeenkomsten zijn gratis.
Aanmelden: Kan helaas niet meer, de bijeenkomst is volgeboekt