W&T café

wtcafe_header_bg

Eerdere cafés

In gesprek over Wetenschap & Technologie

De W&T cafés worden georganiseerd door de partners van het EWT en ieder café heeft zijn eigen unieke thema. Tijdens de cafés kan u terecht met al uw vragen over W&T, leren van uw mede-cafégangers, inspiratie opdoen en horen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wetenschap & Technologie. De cafés worden mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.

W&T café We gaan voor goud!

Bijna 90 onderwijsprofessionals bezochten 9 januari jl. het 1e W&T café – We gaan voor goud! in Beverwijk. Basisschool De Sleutelbloem was afgeladen met enthousiaste, onderwijsprofessionals die aan de slag wilden met het thema Olympische Winterspelen. Zie hier voor een sfeerimpressie.

W&T Techniek, kunst en instrumentbouw

In dit 1e Flevolandse W&T-café nam Rob van de Broek – bouwer van cello-achtige instrumenten – de deelnemers mee op een ontdekkingsreis van het onbetreden pad via de kunst-instrumentbouw. Artistieke uitdagingen, oneindig veel mogelijkheden en heel veel technische vragen zijn hierbij de ingrediënten. Daarnaast maakten de deelnemers samen met Rob van de Broek een eigen muziekinstrument.

W&T café Water

Spelen met water, bootje varen, op zoek naar water in een komkommer of strijden om de beste waterheld te worden! Alles rondom water kwam aan bod tijdens het café van OBD Noordwest, EWTH en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Komende cafés

W&T café: Maakonderwijs in Maakplaats 021

Door iets te maken, leer je hoe dingen werken, hoe je oplossingen kunt creëren. Zo begrijp je de wereld beter én kun je zelf aan de slag om je toekomst vorm te geven.
Kom ook naar OBA en ervaar zelf de magie van maken!

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 8 november 2018 van 15:15 tot 18:00 uur
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: ObA Reigersbos, Rossumplein 1, 1106AX Amsterdam Zuidoost
Voor wie: leerkrachten in het basisonderwijs van Amsterdam e.o. die hun leerlingen de kans willen geven om kennis te maken met deze vaardigheden.
Aanmelden: via onderstaand formulier.
Let op: er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Elke workshop wordt 2 maal aangeboden en heeft ruimte voor 10 personen (dus vol=vol).

W&T café – Chemie kleurt je les

Doe experimenten met kleur en verf en ontdek de toepasbaarheid van chemie in de klas! Inspireer uw leerlingen met chemische experimenten en maak ze enthousiast zelf te gaan onderzoeken. In dit W&T café kunt u kennis maken met een aantal chemische experimenten en uw kennis hierover ophalen. Het café vindt plaats in 2019. Datum volgt.

Aanmelden W&T café