W&T café

wtcafe_header_bg

In gesprek over Wetenschap & Technologie

De W&T cafés worden georganiseerd door de partners van het EWT en ieder café heeft zijn eigen unieke thema. Tijdens de cafés kan u terecht met al uw vragen over W&T, leren van uw mede-cafégangers, inspiratie opdoen en horen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wetenschap & Technologie. 

W&T café 1 in 2018 - We gaan voor goud!

Bijna 90 onderwijsprofessionals bezochten 9 januari jl. het 1e W&T café – We gaan voor goud! in Beverwijk. Basisschool De Sleutelbloem was afgeladen met enthousiaste, onderwijsprofessionals die aan de slag wilden met het thema Olympische Winterspelen. Zie hier voor een sfeerimpressie

W&T café 3 in 2018 - Mooi kunstwerk voor in de aula

Ook die saaie aula opvrolijken? Dat kan met een door de leerlingen gemaakt kunstwerk. In dit W&T café ontdekt u wat leerlingen hiervan leren op het gebied van W&T en kunst. Bij het ontwerpen en maken hiervan onderzoeken de leerlingen het concept evenwicht.

Praktische informatie

Wanneer: Datum volgt zo spoedig mogelijk
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: Bestuurskantoor SKO West Friesland, Kerkstraat 79, 1687 AM Wognum
Voor wie: Leerkrachten werkzaam in het primair onderwijs
Kosten: Dit W&T café wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.

Het W&T café wordt gezamenlijk georganiseerd door Hogeschool iPabo en NEMO.

W&T café 2 - Techniek, kunst en instrumentbouw

In dit 1e Flevolandse W&T-café nam Rob van de Broek – bouwer van cello-achtige instrumenten – de deelnemers mee op een ontdekkingsreis van het onbetreden pad via de kunst-instrumentbouw. Artistieke uitdagingen, oneindig veel mogelijkheden en heel veel technische vragen zijn hierbij de ingrediënten. Daarnaast maakten de deelnemers samen met Rob van de Broek een eigen muziekinstrument.

W&T café 4 in 2018 - Water

Spelen met water, bootje varen, op zoek naar water in een komkommer of strijden om de beste waterheld te worden! Water vormt een uitdagend thema voor in je klas en sluit aan bij de kerndoelen in het onderwijs. Alles rondom water komt aan bod tijdens ons gratis W&T café ‘Water’ op 25 mei 2018. OBD Noordwest, Expertisecentrum Wetenschap & Technologie (EWT) en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) bieden verschillende workshops aan om dit thema op een originele manier vorm te geven en kinderen optimale talent- en ontwikkelkansen biedt.

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 25 mei 2018
Tijd: 15.15-17.45 uur (inloop vanaf 15.00 uur)
Waar: HHNK, Stationsplein 136 in Heerhugowaard
Programma: Zie hier het programma
Voor wie: Leerkrachten en overige professionals werkzaam in het primair onderwijs
Kosten: Dit W&T café wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.
Aanmelden: Aanmelden via dit formulier.

Aanmelden W&T café