W&T café

wtcafe_header_bg

W&T cafés

In gesprek over Wetenschap & Technologie

De W&T cafés worden georganiseerd door de partners van het EWT en ieder café heeft zijn eigen unieke thema. Tijdens de cafés kan u terecht met al uw vragen over W&T, leren van uw mede-cafégangers, inspiratie opdoen en horen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wetenschap & Technologie. De cafés worden mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.

Komende cafés

W&T café – Programmeren met Lego

Tijdens dit café zet u de eerste stappen bij het leren programmeren. De betekenis van verschillende programmeerbare blokjes komen aan de orde en u leert hoe deze te combineren tot een geheel waarbij de Legosteen iets functioneels gaat uitvoeren. Verder komen veel voorkomende bugs aan de orde. Niks is vervelender als het niet werkt en u er niet achter kan komen waaraan dat ligt.

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 18 maart 2020 van 15.15 tot 18.00 uur
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: Oscar Romero, Bouwsteen 1 in Hoorn
Kosten: Dit W&T café wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.
Voor wie: Leerkrachten werkzaam in het primair onderwijs
Let op: er is plek voor maximaal 20 deelnemers
Aanmelden: via onderstaand formulier.

W&T Café - Presentatie inspiratiemappen

Tijdens dit bijzondere W&T café krijgt u een exclusief kijkje in het bedrijfsleven van een prachtig glastuinbouwbedrijf waar op duurzame en milieuvriendelijke wijze de lekkerste paprika's worden geteeld. Na een bezoek aan de kassen maakt u kennis met de opbrengsten van de projecten die subsidie hebben ontvangen vanuit het EWT. En als klap op de vuurpijl vindt de presentatie plaats van de inspiratiemappen ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen’ voor de midden- en bovenbouw. Deze mappen zijn het vervolg op de succesvolle inspiratiemap voor de kleuters en staan bomvol laagdrempelige activiteiten, met gewone materialen om de nieuwsgierigheid van leerlingen te prikkelen. Kortom, genoeg reden om af te reizen naar de kop van Noord-Holland!

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 17 juni 2020 van 15.30 uur tot 20.00 uur, verzamelen 15.15 uur
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: Kwekerij Barendse-DC, Agriport 611 (navigatie: Flevoweg/ Agriport), 1775 TK Middenmeer
Voor wie: Leerkrachten en schoolleiders basisonderwijs, pabostudenten en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en voor-en vroegschoolse educatie
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst
Aanmelden: Er is maar beperkt plek, dus meldt u snel aan via onderstaand formulier

Aanmelden W&T café