W&T café

wtcafe_header_bg

In gesprek over Wetenschap & Technologie

Komt u ook naar onze W&T cafés waar leraren, schoolleiders en experts elkaar ontmoeten in een ontspannen setting? Tijdens het café kunt u terecht met al uw vragen over W&T, leert u van uw mede-cafégangers, doet u inspiratie op en hoort u over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wetenschap & Technologie.

Mooie, prikkelende programma's

In Noord-Holland vinden in de eerste helft van 2017 drie W&T cafés plaats, ieder georganiseerd door verschillende partners van het EWT en ieder met een eigen unieke insteek.

W&T café 1. - Werken aan Taalontwikkeling én Wetenschap & Technologie

Dit café stond geheel in het teken van werken aan taalontwikkeling én W&T. Op het programma stond een uitdagende activiteit verzorgd door NEMO, theorie over taalontwikkeling en Wetenschap en technologie en scholen lietten zien hoe zij in de klas taalgericht W&T onderwijs hebben vormgegeven.

Wanneer: Woensdag 11 januari 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma

W&T café 2. - De bloem en bloembol

Tijdens deze editie van het W&T café stonden de bloembol en bloem centraal. De bekende en enthousiaste televisiekok, Pierre Wind, nam de deelnemers mee in zijn nieuwsgierige houding op zoek naar mogelijkheden om te koken met bloembollen. Vervolgens was er een breed programma rondom bloem en bloembol.

Wanneer: Vrijdag 31 maart 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma

W&T café 3. – Cradle-to-cradle

Dit W&T café draaide om cradle-to-cradle. Maatschappelijk wordt het steeds urgenter om de afvalketen te sluiten en materialen te hergebruiken. Voor leerlingen is het heel natuurlijk om te denken in termen van recycling en circulaire systemen. Als geen ander zijn zij in staat om verrassende uitvindingen te doen rond alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Wanneer: Dinsdag 16 mei 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma

W&T café 4 - Met BreinPlein! werken aan nieuwsgierigheid, denken en redeneren

W&T is fun! Dat gaat u tijdens deze editie ervaren, dankzij nieuw ontwikkeld W&T materiaal: BreinPlein!. U gaat zelf aan de slag met puzzels, bouw- en constructiemateriaal. Ervaar hoe uw nieuwsgierigheid wordt gewekt en hoe vaardigheden in ruimtelijk denken worden gestimuleerd. Welk appèl wordt gedaan op uw oplossingsgericht redeneren? Daarnaast volgt u zes korte presentaties over ‘hoe doe je dat in de klas?' en kunt u deelnemen aan mini-workshopjes, waarin leerkrachten uitwisselen over de vraag ’sturen of inspireren?'.

Wanneer: Donderdag 29 juni 2017
Programma: Kijkt u hier voor het programma
In samenwerking met: Centrum Brein & Leren, prof Jelle Jolles en medewerkers
Tijd: Open inloop vanaf 19.00, start 19:30 - 22:00 uur
Locatie: De Balie, Grote Zaal, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam. Meer informatie over de bereikbaarheid.

Praktische informatie

Voor wie: Leerkrachten, directies en schoolbestuurders van basisscholen, studenten en docenten
Kosten: De bijeenkomsten zijn gratis.
Aanmelden: U kunt aan één of meerdere cafés deelnemen en zich aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier

U kunt zich aanmelden voor één of meerdere cafés via dit formulier.