10 jaar Winterschool – Breng wetenschap de klas in!

Komt u op woensdag 23 januari 2019 ook naar de feestelijke editie van de 10e Winterschool? Tijdens deze professionaliseringsdag enthousiasmeren we leraren uit het basisonderwijs om wetenschap de klas in te brengen. In de ochtend volgt u lezingen over de drie succesthema’s (DNA, Waarnemen & bewegen en Het Wonderkind) uit de beginjaren van het WKRU. Dit jaar kunt u als extraatje een kijkje nemen in één van de laboratoria van de Radboud Universiteit, bijvoorbeeld het vissenlab of het fMRI lab. In de middag worden er zeven inspirerende workshops aangeboden over de praktische invulling van W&T-onderwijs.

De Winterschool is voor leraren uit het basisonderwijs, pabo-docenten en pabo-studenten. Ook docenten uit de onderbouw van het VO zijn welkom om inspiratie op te doen.

Lezingen

De volgende lezingen worden er in de ochtend gegeven:

  • Prof. dr. Christoph Lüthy (winnaar RSA 2013)– Het Wonderkind David Gorlaeus
  • Prof. dr. Pieter Medendorp (winnaar RSA 2012) –  Waarnemen en Bewegen
  • Prof. dr. Han Brunner (winnaar RSA 2011, samen met prof. dr. Joris Veltman) – Uniek door foutjes in je DNA

Lees meer over de lezingen

Workshops

Na de rondleiding beginnen de verschillende workshops. In de workshops gaat u actief aan de slag met praktische tips die u de volgende dag al kunt inzetten in de eigen klas.

Er zijn twee workshoprondes, waardoor alle deelnemers in totaal twee workshops kunnen volgen. De basis van de Winterschool is kennismaking met wetenschap. We willen daarom graag dat iedereen kennis maakt met een wetenschappelijke thema en de vertaling daarvan naar de klas, verbonden aan één van de lezingen. Daarom kiest u één workshop uit 1 t/m 3. Daarnaast kunt u een workshop kiezen op het gebied van didactiek. Net zoals vorig jaar biedt het WKRU een basisworkshop onderzoekend leren aan. Deze workshop is speciaal bedoeld voor leraren die nog niet bekend zijn met de didactiek van onderzoekend leren.

Dus wilt u kennis opdoen op het gebied van onderzoekend leren in de klas? Schrijf u dan snel in via www.wkru.nl.