Het TechniekTrofeest komt er weer aan!

Op woensdagmiddag 29 januari is het schijnwerpers aan en een warm applaus voor alle basisscholen die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in hun lesprogramma verweven. Want er zijn zo veel goede voorbeelden en inspirerende ideeën die een groots podium verdienen. Komt u ook (nieuwe) inspiratie opdoen?

Enthousiasme voor wetenschap- en techniekonderwijs

Op het TechniekTrofeest, dat we dit jaar voor de tweede keer organiseren, gaan we alle basisscholen en leerkrachten die iets doen of willen doen met W&T-onderwijs weer eens flink in het zonnetje zetten. Bent u ook enthousiast voor wetenschap- en techniekonderwijs en wilt u uw school een stap verder brengen? U bent dan van harte welkom op woensdag 29 januari van 16.00 tot 19.30 uur in DeFabrique in Utrecht. Inloop is vanaf 15.30 uur.

Wilt u deze feestelijke gebeurtenis niet missen? Meldt u zich dan aan via deze link. Wacht niet te lang, want er is beperkt plek. Met twee personen van dezelfde school komen mag, maar vul dan wel allebei een apart inschrijfformulier in.

Inspiratie en nieuwe inzichten

Tijdens het TechniekTrofeest trakteren we u op een flinke dosis inspiratie en interessante inzichten. Onder de bezielende leiding van wetenschapsjournalist en programmamaker Adriaan ter Braack kunt u genieten van een mooi programma.

  • Rolf Hut laat met zijn MacGyver-aanpak aan de hand van huis-tuin-en-keukenspullen zien dat Wetenschap en Technologie voor iedereen is weggelegd en hoe u met Onderzoekend & Ontwerpend leren het innovatietalent en de creativiteit van kinderen – en van uzelf – stimuleert. Rolf is wetenschapper aan de TU Delft en onder andere bekend van zijn boek Rolfs maakbare wereld.
  • Onder tromgeroffel worden vervolgens de winnaars van de Inspiratieprijs 2020 en de TechniekTrofee 2020 bekendgemaakt.
  • Maar geen tijd om achterover te leunen, want Adriaan ter Braack neemt ons letterlijk mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek, waarbij ook uzelf onderdeel wordt van een verrassend experiment.
  • Na een gezellige borrel met rolling diner zult u geheel opgeladen weer naar huis gaan, gewapend met goodie bag, verse kennis over wetenschap- en techniekonderwijs en vast ook diverse nieuwe inspirerende contacten in je telefoon.

Meldt u zich aan voor het TechniekTrofeest!