Maakfestival: MakerEducation

Het grootste landelijke maakfestival van Nederland komt eraan. MakerEducation.nl & Maker Faire Eindhoven presenteren van 28 t/m 30 september het beste uit de maker movement en het maakonderwijs: van doe-het-zelf-uitvindingen tot nieuwe technologie en van beginnend maker tot professional.

Het festival wordt op vrijdag 28 september afgetrapt met de eerste Nederlandse Fablearn-conferentie voor en door het onderwijs. Hier komen sleutelfiguren uit het onderwijs, beleid en wetenschap samen om te leren, ervaren, presenteren en discussiëren over maakonderwijs, digitale fabricage, de maker movement en nieuwe leermiddelen.

Op deze dag is er ook een mini-conferentie voor iedereen die geïnteresseerd is wetenschappelijk onderzoek over maakonderwijs. Maakonderwijs staat centraal. Bijdragen vanuit een “design and technology education” perspectief en vanuit de kunsten hierover zijn bijzonder welkom! Samen met Peter Troxler (lector Rotterdam), Per-Ivar Kloen (Fabklas &Fablearn fellow) en anderen heb ik de eer om in de programma commissie te zitten.

U kunt zich hier aanmelden.