NWT conferentie 2017 | Duik in het diepe

Gaan zeeleven en windmolens hand in hand? Wat kun je met een scheermesje en andere strandvondsten? Hoe houdt een drijvend booreiland zich staande tussen de hoge golven van de Noordzee? Durft u met de klas een vis te ontleden?

De 10e landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie is dit jaar getiteld Duik in het diepe. Ga lekker oer-Hollands aan de slag met windmolens, scheepsbouw en waterpret. Of kom mee op avontuur in de duinen, ga sleepnetvissen op het strand en leer hoe u duurzame sushi maakt. Ontdek hier of de watersnoodramp uit 1953 echt verleden tijd is, of dat we door klimaatverandering afstevenen op nieuwe uitdagingen. Kunt u een dijkdoorbraak eigenlijk voorkomen door uw vinger in het gaatje te steken? En wat heeft de maan met eb en vloed te maken?

Meer dan 36 workshops

Met meer dan 36 praktische workshops en inspirerende lezingen over natuur, wetenschap en techniek in het basisonderwijs is dit dé NWT-conferentie die u niet mag missen. Draait u uw hand niet om voor een wetenschappelijk experiment met uw klas, of is dat voor u juist een duik in het diepe? Op deze grootschalige NWT-conferentie krijgt u nieuwe praktische tips voor NWT in de klas en handvatten waarmee u de diepe duik aan durft te gaan.

Zaterdagexcursie

Voor de liefhebbers is het mogelijk om voor een kleine bijdrage te overnachten en de zaterdagochtendexcursie te volgen. Het ideale moment om een dagje/nachtje uit te organiseren voor uw hele team.

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 24 november 2017
Waar: Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee
Kosten: € 99,- inclusief heerlijke lunch en diner in Hotel Zuiderduin
Aanmelden: Eind augustus 2017 wordt het programma bekend gemaakt en zal de inschrijving open gaan. Wilt u een seintje krijgen, meldt u dan hier aan.