Online W&T café – Praktische tips en alweer een leuke demo

Het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie organiseert op 18 maart het tweede online W&T café voor leerkrachten van groep 6-8. Dit keer staan er twee gastsprekers op het programma. Carla Roos (Jet-Net&Technet) komt met twee handige voorbeelden hoe eenvoudig aan de slag te gaan met W&T in de klas. Miriam Lof (InHolland) blikt terug op de regio-finale van de First LEGO League. Ook is Marco van Schagen, bekend van het eerste café, weer van de partij en gaat met ons aan de slag met een praktisch doepakket.

Groep 6-8

Wilt u ook met uw leerlingen aan de slag met wetenschap en technologie, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Bezoek dan het W&T café op 18 maart. Praat mee, doe mee of kijk mee.Luister naar de praktijkvoorbeelden van Carla en Miriam. Of kijk mee wat Marco voordoet in zijn Junior IOT makerspace.

Programma

15.00 – 15.15 Inloop
15.15 – 15.20 Welkom door Erik de Mink
15.20 – 15.35 Praktijkvoorbeeld: A-Ha Generator en Lilu’s Huis, door Carla Roos
15.35 – 15.50 Terugblik op finale First lego League van 17 maart, door Miriam Lof
15.50 – 16.20 Werk in uitvoering: Aan de slag met Marco van Schagen
16.20 – 17.00 Afsluiting en laatste rondje: blijf nog even meekijken, meepraten, meedoen!

 

Terugblik W&T 11 februari 2021

25 Leerkrachten uit het po bezochten het eerste online W&T café op donderdag 11 februari jl. Op het programma stond de introductie van programma’s rond solderen en programmeren met Arduino. De deelnemers konden via Teams live zien hoe Marco van Schagen in zijn makerspace naast HAL25 in Alkmaar lesgeeft aan leerlingen. Via een mobiele camera was er een rondleiding en konden de leerkrachten letterlijk op zijn vingers kijken hoe led-lampjes op batterijen werden gemonteerd en elektrodraadjes op printplaatjes werden gesoldeerd. “Zo makkelijk en praktisch kan W&T in de klas zijn,” hield Marco zijn toehoorders voor. Lees hier het hele verslag.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 18 maart 2021
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Waar: Online via Teams
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Aanmelding gesloten