PET Alkmaar

PET staat voor Promotie Evenement Techniek en wetenschap. Leerlingen uit de hogere groepen van het basisonderwijs komen naar de eventlocatie en nemen deel aan doe-activiteiten op het gebied van techniek en wetenschap. Er is geen verplicht programma of circuit. Gelijktijdig is er voor leerkrachten enthousiasmering en inspiratie over techniek- en wetenschapsles in de klas. PET events worden georganiseerd met de bedoeling een bijdrage te leveren aan het basisonderwijs in de vorm van enthousiasmering en ondersteuning. Met ingang wordt 2020 is techniek en wetenschap een verplicht onderdeel van het onderwijs aanbod op de basisschool. 

Uitnodiging

Een PET event biedt ondersteuning bij het vormgeven van techniek- en wetenschapsonderwijs in uw eigen klas. Kom met uw klas op bezoek en doe inspiratie op, terwijl de kinderen lekker bezig zijn, stel vragen aan de standhouders die vaak hele mooie lesbrieven hebben en leer van elkaar door te netwerken. Kijk en luister voor uzelf én voor uw collega’s op school en neem alle bevindingen en inspiratie mee naar het teamoverleg. 

Praktische informatie

PET Alkmaar: 19 en 20 oktober 2017
Locatie: Sportpaleis te Alkmaar

Kosten: Een PET-event is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden uit de gemeenten, bedrijven, PO, VO en beroepsonderwijs in de omgeving.