PET events in drie regio’s – PET Haarlemmermeer

PET Alkmaar, PET IJmond en PET Haarlemmermeer gaan dit najaar door ondanks de Corona-crisis. De organisaties passen hun programma of locatie aan zodat leerlingen van basisscholen binnen de mogelijkheden van de RIVM-regels optimaal met wetenschap en techniek kennis kunnen maken.

Aanpassen formule

PET Haarlemmermeer is van plan de deelnemende leerlingen niet op één locatie te ontvangen, maar over vier verschillende locaties te verspreiden. PET IJmond gaat het programma verlengen van twee naar vier dagen. Dit maakt het mogelijk om per dag minder leerlingen te ontvangen, maar wel alle basisscholen uit de regio te blijven ontvangen. Het programma in de IJmond wordt letterlijk ruimer van opzet. Dit geldt ook voor PET Alkmaar. De workshops verhuizen naar een nieuwe locatie waar meer dan genoeg ruimte is om veilig met techniek kennis te maken.

RIVM

De drie PET-organisaties volgen de actuele richtlijnen van het RIVM. Als dit najaar blijkt dat aanpassing van de plannen noodzakelijk is, dan wordt er adequaat gereageerd. Scholen worden door de lokale PET-organisaties op de hoogte gehouden van het programma.

Praktische informatie

Doelgroep:  leerlingen groep 8 (en eventueel groep 7)
Datum: 10 november 2020
Locatie: Nova College, Paxlaan 26, 2131 PZ in Hoofddorp
Kosten: Deelname is gratis
Vervoer: Scholen in Hoofddorp regelen zelf vervoer. Kom per fiets of per auto. Voor scholen uit Hillegom en Nieuw-Vennep is busvervoer mogelijk

PET Haarlemmermeer heeft een programma met tijdslots. Scholen kunnen zelf kiezen voor een tijdslot en schrijven zich daarom in via Eventbrite.