Symposium “Als ik later groot ben… – Beroepsoriëntatie op de basisschool”

Op donderdag 23 mei vindt het symposium “Als ik later groot ben… – Beroepsoriëntatie op de basisschool plaats. Waarom is het belangrijk dat jonge kinderen in aanraking komen met de wereld van werk? Hoe doe je dat op een manier die past bij de belevingswereld van het jonge kind? Hoe laten we meer kinderen in aanraking komen met technische beroepen?

TechniekTalent.nu en TechYourFuture onderzochten wat Nederlandse basisscholen aan beroepsoriëntatie doen en hoe ze dat aanpakken. Tijdens dit symposium presenteren we de laatste inzichten en laten we zien hoe jouw school, bedrijf of netwerk hierin een belangrijke rol speelt. Meld je hier direct aan

Keynotes van internationale wetenschappers

In een divers programma nemen wetenschappers prof. dr. Juliette Walma van der Molen (University of Twente), dr. Lea Ferrari (University of Padova) en dr. Jennifer DeWitt (University College London) je mee in hun onderzoek, delen ze hun kennis en geven aanbevelingen voor de praktijk. Laat je daarnaast inspireren door de verschillende aanpakken van Nederlandse basisscholen.

Voor wie?

Dit symposium is voor iedereen die meer wil weten over beroepsoriëntatie bij jonge kinderen. 

  • Wil jouw school(bestuur) meer aandacht besteden aan beroepsoriëntatie? 
  • Ontvangt jouw bedrijf regelmatig basisschoolleerlingen en wil je weten hoe je beter kunt aansluiten bij hun belevingswereld? 
  • Of zet jouw organisatie zich in om kinderen enthousiast te maken voor wetenschap & technologie en ben je benieuwd hoe je ze kunt inspireren over de wereld van werk?

Meld je nu aan via deze link.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 23 mei 2019
Tijd: 12.00 tot 17.00 uur
Locatie: Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht, Zonnenburg 2, 3512 NL Utrecht
Doelgroep: organisaties, directies, beleidsmedewerkers, onderzoekers en bedrijven die zich willen verdiepen in beroepsoriëntatie op de basisschool
Taal: een deel van het programma is Engelstalig