Webinar | Leren in de Maakplaats

In dit webinar op 16 juni 2021 levert dr. Edwin Dertien, maker, docent en onderzoeker aan de Universiteit Twente een bijdrage en worden de opbrengsten van vier jaar onderzoek in het project Maakplaats 021 gedeeld. Het eindrapport laat zien dat kinderen op veel vlakken leren in de maakplaats. Daarnaast brengt het in beeld wat maakplaatscoaches allemaal hebben geleerd (en hoe) om dat te begeleiden.

De learning community van maakplaatscoaches produceerde samen met de HvA handleidingen voor professionalisering + posters op het gebied van de thema’s Creativiteit, Maken voor de Omgeving, de Mens in Maken en Leren met Elkaar. We laten zien hoe dit materiaal gebruikt kan worden door leraren, maakplaatscoaches, en lerarenopleiders.

Ook wordt er vooruit gekeken. Vanuit het Sprong Educatief STEM-netwerk bestaat het plan verder te gaan met het bundelen van kennis en onderzoeken van vragen op het gebied van maakonderwijs in een professionele leergemeenschap. Tijdens het webinar wordt in kaart gebracht waar vragen, wensen en behoeften liggen van leraren en schoolleiders in basis- en voortgezet onderwijs op dit vlak.

Praktische informatie

Wanneer: 16 juni 2021
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Waar: Online
Aanmelden: Via deze link