Webinar ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’ – 10 maart 2021

Kinderen vinden het heel leuk als ze op school aan de slag mogen met proefjes, experimenten, ontwerpopdrachten of technische uitdagingen. En inmiddels is ook wel duidelijk hoeveel ze daarvan leren. Het is goed voor hun creativiteit, zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen. Het versterkt vaardigheden als samenwerken, communiceren en logisch nadenken. Alle reden dus om in de klas aandacht te besteden aan wetenschap en techniek.

Belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt

U kunt meedoen aan twee online webinars waarmee we u laten zien hoe u aan de slag kunt met het maken en geven van aansprekende wetenschap- en technieklessen voor ál uw leerlingen. U leert hoe u de belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt kunt nemen voor speelse en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen, waar leerlingen graag mee aan de slag gaan. Het eindresultaat van beide webinars: uw eigen rake W&T-onderwijs op maat. Jet-Net & TechNet laat zien en helpt ervaren dat iedere leerkracht en iedere school aansprekend W&T-onderwijs kan geven. En dat het nog leuk is om te doen ook!

In deze webinar leert u hoe de 7 werelden van techniek u hierbij kunnen helpen. Dit webinar is geschikt voor leerkrachten van groep 1 tot en met 8.

Wilt u deze webinars volgen? Geeft u zich dan op via onderstaande links. De webinars zijn bedoeld voor leerkrachten of W&T-coördinatoren op basisscholen.

Datum: Woensdag 10 maart 2021
Tijd: 16.00 – 17.00 uur

Voor wie: Leerkrachten groep 1-8, W&T-coördinatoren en leden W&T-werkgroepen (werkzaam in het primair onderwijs)
Aanmelden: Stuur een mail naar trainingen@jet-net.nl

Onderwerpen:

  •  U maakt kennis met de 7 werelden van techniek, waardoor u een technische vraag of opdracht kunt verbinden met de belevingswereld van uw leerlingen.
  •  U neemt hun belevingswereld als uitgangspunt voor het bedenken van speelse en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen.
  •  U ontdekt hoe u gemakkelijk met de leerlingen talloze onderwerpen kunt bedenken die met techniek of technologie te maken hebben.
  •  U leert hoe u een bestaande W&T-opdracht context kunt geven, zodat de opdracht ‘levensechte’ betekenis krijgt.

Alle webinars zijn kosteloos

Deelname aan de webinars van Jet-Net & TecNet is kosteloos en laagdrempelig. Het blijft niet bij luisteren alleen: uw kunt ook vragen stellen via de chat en overleggen in breakoutrooms. Tijdens de webinars wordt u als deelnemer gestimuleerd om na te denken over uw eigen praktijk. Na afloop ontvangt u bovendien documentatie, tools en praktische voorbeelden die in het webinar aan de orde kwamen. Zo is elk webinar een interactieve en leerzame ervaring waar uw écht wat aan heeft.