Weekend van de Wetenschap | 2-3 oktober 2021

Weekend van de Wetenschap is terug! Helaas gooide Corona vorig jaar roet in het eten en moesten we alle plannen voor Weekend van de Wetenschap 2020 vroegtijdig worden gecanceld. Maar er is goed nieuws: in 2021 is uw favoriete gratis wetenschapsfestival het eerste weekend van oktober weer te bezoeken!

Dankzij alle versoepelingen is er momenteel alweer heel veel mogelijk, maar je weet maar nooit…Daarom vindt Weekend van de Wetenschap dit jaar niet alleen op locatie plaats, maar ook online.

Wij kunnen niet wachten om weer wetenschappers te ontmoeten, proefjes te doen in het lab en achter de schermen te kijken bij techbedrijven, universiteiten en musea door heel Nederland.

Het volledige programma maken we woensdag 22 september bekend op deze website. Vanaf 2021 zijn alle activiteiten tijdens Weekend van de Wetenschap gratis toegankelijk voor het publiek.

WAAROM WEEKEND VAN DE WETENSCHAP?

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie.

EEN UNIEK KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers. Zien restaurateurs aan het werk in een museum. En doen proeven in laboratoria. 

VOOR IEDEREEN VAN 8 TOT 88 JAAR

Weekend van de Wetenschap is (bijna) geschikt voor alle leeftijden. Misschien iets minder geschikt voor de allerkleinsten, maar vanaf ongeveer 8 jaar kan men volop zelf ontdekken wat de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft.