Workshop ‘Wetenschap en techniek op de basisschool. Zo doe je dat!’

Steeds meer basisscholen ontdekken dat Wetenschap & Techniekonderwijs helpt om leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst. Maar hoe pak je goed W&T-onderwijs aan? In deze speciale editie van de workshop ‘Wetenschap en techniek op de basisschool. Zo doe je dat!’ leert u wat daarbij komt kijken en krijgt u een beter beeld van wetenschap en techniek door praktisch aan de slag te gaan met opdrachten. Zo wordt er een voorbeeld van onderzoek doen uitgelicht in het programma. U krijgt ook zicht op een werkplan W&T waarmee u aan de slag kunt met uw eigen school. De workshop is op basis van open inschrijving en leerkrachten van basisscholen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Inspiratie opdoen bij Daltonschool Neptunus

Als extra biedt deze workshop u de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de Daltonschool Neptunus in Amsterdam-IJburg die als voorloper al een paar jaar bezig is met W&T-onderwijs. Zo kunt u bijvoorbeeld de lessenseries Onderzoekend & Ontwerpend leren bekijken, die op de Neptunusschool in gebruik zijn. U gaat na de workshop gegarandeerd enthousiast en geïnspireerd naar huis.

Praktische informatie

Wat: Workshop die concrete handvatten biedt om aan de slag te kunnen met W&T-onderwijs waarbij u de kracht van O&O-leren ervaart. U krijgt een kijkje in de keuken bij een basisschool die vol enthousiasme hun ervaringen op het gebied van W&T met u wil delen. Ook is het bedoeld als netwerkbijeenkomst waarbij u eigen ervaringen en ideeën met andere scholen kunt uitwisselen.
Voor wie: leerkrachten en techniekcoördinatoren van verschillende scholen
Doel: basisscholen begeleiden bij het ontwikkelen en invoeren van W&T-onderwijs dat beklijft
Wanneer: woensdag 10 mei 2017 van 14.00 – 16:00 uur
Locatie: Daltonschool Neptunus, Piet Zwarthof 2 , 1087 AX Amsterdam-IJburg
Kosten: geen
Inschrijven: u kunt zich hier inschrijven

Meer informatie vindt u hier.