W&T café – Maak kennis met de inspiratiemap Onderzoekend en ontwerpend leren

Tijdens dit W&T café maakt u kennis met de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend leren’ voor de midden-en bovenbouw. Het café begint met een introductie van de inspiratiemap en de visie daarachter. Vervolgens geeft ontwikkelaar van omgevingsgeschiedenisprojecten Pauline van Vliet een lezing over hoe kinderen op een nieuwsgierige, betrokken en creatieve manier de lokale geschiedenis onderzoeken en geeft hierin voorbeelden van projecten die zij met basisscholen heeft uitgevoerd. Het café sluiten we af met een heuse proeverij, waarin u kennis maakt met de opbrengsten van de projecten die subsidie hebben ontvangen vanuit het EWT en gaat u zelf aan de slag met de activiteiten uit de inspiratiemap!

Programma

14.30 – 15.00 uur           Inloop met koffie & thee
15.00 – 15.20 uur           Presentatie inspiratiemap
15.20 – 15.45 uur           Lezing Onderzoek de lokale geschiedenis door Pauline van Vliet
15.45 – 16.30 uur           Proeverij
16.30 uur                         Borrel

Inspiratiemappen

Na het succes van de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen’ voor kleuters kon een map voor de midden- en bovenbouw niet uitblijven. De ontwikkelgroep is weer in de pen geklommen met als resultaat uitdagende activiteiten die eraan bijdragen dat kinderen ervaring opdoen met ontdekken, onderzoeken, dingen bedenken en uitproberen, met vragen stellen, samen praten en redeneren. Activiteiten die laten zien dat onderwijs in W&T niet ingewikkeld hoeft te zijn! De praktische lesideeën hebben in de klas hun waarde bewezen en zijn zeer veelzijdig en breed in te zetten. Kortom, een map vol praktische lesideeën, waarmee (aankomende) leerkrachten en andere professionals die werken met jonge kinderen toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Praktische informatie

Wanneer & waar: 30 september bij basisschool Golfbreker in Koog aan de Zaan
Tijd: 15.00 tot 16.45 uur met aansluitend borrel
Voor wie: Leerkrachten en schoolleiders basisonderwijs, pabostudenten en pedagogisch medewerkers van buitenschoolse opvang                            
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Aanmelden: BIJEENKOMST IS VOL – Er is nog plek op 7 oktober en 18 november. Lees meer.