Codeweek 2017

We leven in een wereld waarin technologische ontwikkelingen vliegensvlug gaan. Dat verandert de manier waarop we werken, communiceren, winkelen en denken. Om met deze veranderingen om te kunnen gaan en de wereld om ons heen te blijven begrijpen, moeten we niet alleen snappen hoe technologie werkt, maar ook de nodige vaardigheden ontwikkelen. Leren programmeren helpt ons te doorgronden hoe dingen werken, ideeën te verkennen en dingen te maken. Dit is bijvoorbeeld handig voor uw (toekomstige) carrière, maar ook gewoon erg leuk! Laat uw creativiteit de vrije loop en werk samen met anderen van over de hele wereld. Welke droom maakt u waar met code?

De Codeweek 2017 vindt plaats van 7 t/m 22 oktober – extra lang zodat u zowel in de herfstvakantie als daarbuiten aan de slag kunt met programmeren.

Praktisch aan de slag: thuis en op school

Hoe kunt u praktisch aan de slag met programmeren? Waar moet u beginnen en hoe komt u verder? Tijdens de Codeweek zet ECP | Platform voor de Informatiesamenleving zich samen met enthousiaste partners in om ouders, leraren en kinderen te inspireren en op weg te helpen met praktische handvatten.

Codeweek nodigt organisaties, ondernemers, bibliotheken, scholen en alle andere geïnteresseerden uit om een code event te organiseren. Deze evenementen worden o.a. in de kalender in de spotlight gezet. Samen laten we kinderen zien hoe laagdrempelig en leuk leren programmeren is door hen bijvoorbeeld een eigen website, app of robot te laten maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. En: ook voor volwassenen biedt de Codeweek volop gelegenheid om kennis te maken met code en kinderen en leerlingen op weg te helpen. Meld alvast uw activiteit aan voor de online kalender.

Meer informatie over aanmelden en de dag zelf vindt u hier.

Bron: codeweek.nl