Inspiratie stroomde volop tijdens W&T café ‘Water’

Zestig onderwijsprofessionals bezochten 25 mei W&T café Water dat werd gehouden in het prachtige gebouw van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) in Heerhugowaard. Enthousiaste, Noord-Hollandse leerkrachten, intern begeleiders en directeuren die aan de slag wilden met het thema Water. En dankzij de subsidie van het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie was de toegang tot deze bijeenkomst geheel gratis.

Op het programma stond eerst een lezing van waterexpert Klaas Sjouke de Boer van HHNK. Een van de deelnemers bleek zeer natte voeten te krijgen ‘Als het water stijgt’. Check zelf ook eens je postcode op www.overstroomik.nl en zie wat er gebeurt als in uw gebied het water stijgt.

Na de lezing stroomde de inspiratie volop met verschillende workshops over onderzoekend leren, meer uit verhalen halen met taalronde, succesvol intelligent zijn met water (meerkunners), computational thinking en waterheldenavontuur met virtual reality. Een mooi integraal aanbod en royale input om water op een originele manier in de les te kunnen integreren, mede dankzij de workshops van Harald van Brederode van Stichting Tabijn en Nina Lambalk en Monique Leenders van HHNK.

Meer info

Heeft u ook interesse in thematisch werken of onderzoekend leren? Neem dan contact op met Susanne Hoogland. Zij schetst u graag de mogelijkheden, of kijk even op hun website.