Inspiratiemap W&T voor kleuters met groot enthousiasme ontvangen

Het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/Flevoland  (EWT) heeft in samenwerking met de hogeschool iPabo de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen, Wetenschap en technologie met kleuters’ ontwikkeld. Op 22 november jl. werd het eerste exemplaar officieel overhandigd aan Peter Claessen, projectleider EWT, tijdens het feestelijke W&T café bij de Benedictusschool in Heiloo.

Na het de inhoudelijke toelichting over de inspiratiemap door Edith Louman – initiatiefneemster van de map – gaven Anna Hotze, lector Wetenschap en technologie en Annerieke Boland, lector Jonge Kind, beiden van de hogeschool iPabo, een mini-college over W&T bij kleuters. Daarna maakten de deelnemers tijdens een heuse proeverij kennis met een aantal activiteiten die beschreven staan in de map en ervoeren zij dat onderwijs in W&T niet ingewikkeld is, maar inspirerend en ontzettend leuk! 

Vertrouwen in W&T

Onderzoekend en ontwerpend spelen Wetenschap en technologie met kleuters? Jazeker; kleuters zijn enorm uit te dagen met W&T! Dat bewijzen de 40 beschreven activiteiten in de inspiratiemap. Activiteiten die eraan bijdragen dat jonge kinderen ervaring opdoen met ontdekken, onderzoeken, dingen bedenken en uitproberen, met vragen stellen, samen praten en redeneren. Dat kinderen ervaren dat zij met open opdrachten en vraagstukken aan de slag kunnen, dat zij daarin vertrouwen krijgen en dat zij een nieuwsgierige en vindingrijke houding ontwikkelen (Onderwijs 2032).

Cadeau

Binnen het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/Flevoland bundelen schoolbesturen, universiteiten, Pabo’s, schoolbegeleidingsdiensten, stichting Techno Challenge/Jet-Net Junior voor de Noordvleugel en het Science Center NEMO hun krachten. De schoolbesturen in Noord-Holland en Flevoland ontvangen deze maand voor iedere school een exemplaar van de inspiratiemap. U kunt hier de map gratis downloaden en/of voor € 17,00, exclusief verzendkosten te  bestellen.

Sfeerimpressie

Fotograaf: Gerard Zonjee