Lesmethode Lilu’s Huis combineert taal met techniek

“Waarom beslaat een spiegel als je doucht? Hoe komt het dat deeg rijst als er gist in zit? Wat hebben planten nodig om te groeien?”

Lilu’s lesmethode biedt een uitgebreide en inspirerende verzameling wetenschap- en technieklessen voor groep 1 t/m 8 rondom de badkamer, de keuken en de woonkamer.

De methode daagt leerlingen uit zelf op onderzoek uit te gaan en te experimenteren waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. In deze lesmethode beleven Lilu en Alina een aantal avonturen. Hun verhalen helpen kinderen hun dagelijkse ervaringen aan wetenschappelijke begrippen te koppelen. Dit kan de interesse en nieuwsgierigheid van de kinderen wekken. Ook heeft het een positieve uitwerking op onderzoekend leren, probleemoplossend denken en uitproberen.

Taalvaardigheid

Daarnaast besteedt de lesmethode ook meteen aandacht aan hun taalvaardigheden. Die combinatie van Wetenschap & Techniek (W&T) en aandacht voor taal is een logische: of het nu gaat over het bedenken van proefjes, het doen van voorspellingen over uitkomsten, het delen van observaties of het zoeken naar de verklaringen ervan, om taal is niet heen te komen. Kortom: Lilu’s huis is een feest van herkenning voor kinderen en boordevol fascinerende vragen, spannende experimenten en leerzame doe- en denkopdrachten.

Voor alle niveaus

Lilu’s Huis bevat lessen van verschillende niveaus, die aangeduid worden met ‘makkelijk’ (vooral geschikt voor de onderbouw), ‘gemiddeld’ (voor de middenbouw) en ‘moeilijk’ (voor de bovenbouw). Op school kan de methode dus ook worden ingezet als doorlopende leerlijn, of als kapstok daarvoor.

Klik hier voor informatie over deze lesmethode en de afzonderlijke lessen.