Nieuwe reeks webinars W&T voor leerkrachten

Webinars Wetenschap & Techniek voor leerkrachten: laat u inspireren in 1 uur

Wilt u binnenkort beginnen met het geven van Wetenschap & Techniekonderwijs? Of heeft u hier al ervaring mee, maar wilt u meer inspiratie en handvatten voor W&T-onderwijs? Volg dan vanaf januari 2019 de nieuwe serie webinars speciaal voor leerkrachten op de basisschool: W&T in de klas. Webinars vol bruikbare tips en nuttige informatie speciaal voor leerkrachten in het primair onderwijs. 

Talenten prikkelen

Met W&T-onderwijs kunt u de nieuwsgierigheid en talenten van kinderen prikkelen. Hiermee vergroot u de kans dat talenten aan de oppervlakte komen en zich ontwikkelen. Zo nodigt wetenschap- en techniekonderwijs kinderen uit om zich onderzoekend op te stellen en met creatieve oplossingen te komen. Om door te denken en door te vragen. En het mooie is dat u geen technische aanleg hoeft te hebben om leuke W&T-lessen te kunnen geven; iedere leerkracht kan het. Hoe? Dat ontdekt u in de nieuwe webinarserie van TechniekTalent.nu en TechYourFuture. 

Direct toe te passen in de klas

De serie bestaat uit vier webinars. Tijdens het eerste webinar wordt duidelijk waarom W&T zo belangrijk is voor de leerling van vandaag. In het tweede webinar gaat het over de vaardigheden die u als leerkracht nodig hebt om W&T-onderwijs effectief te geven. Webinar 3 en 4 gaan dieper in op het integreren van W&T in het bestaande onderwijs. 
In elk webinar delen wetenschappers en/of ervaringsdeskundigen hun W&T-kennis en ervaringen en geven ze bruikbare tips voor de praktijk. Als leerkracht kunt u ook live vragen stellen aan de gastsprekers en aan andere deelnemers. Na elke sessie heeft u nieuwe informatie, tips en inspiratie om direct toe te passen in de klas.

Vanuit huis of school te volgen

De webinars vormen één geheel, maar zijn ook los van elkaar te volgen. Deelname aan de webinars is gratis en zo vanuit huis of school te volgen via een laptop of computer. Een enthousiaste deelnemer uit een voorgaande webinarserie: “Als je ideeën wilt opdoen en nieuwsgierig bent naar de ervaringen van andere scholen die al verder zijn of juist net beginnen, is het zeker een aanrader. Een voordeel is ook dat je gewoon achter je computer kunt deelnemen, je hoeft nergens naartoe. Je vragen kun je snel stellen en daar wordt ook direct op gereageerd. En na afloop krijg je de materialen en links die tijdens het webinar besproken zijn, per mail toegestuurd zodat je er zelf mee aan de slag kunt.”

Onderwerpen en data van de webinars

  • dinsdag 29 januari 2019 16.00 – 17.00 uur: Met W&T-onderwijs werken aan vaardigheden, kennis en houding van je leerlingen
  • donderdag 14 februari 2019 16.00 – 17.00 uur: effectief W&T-onderwijs geven met jouw kennis en talenten
  • dinsdag 5 maart 2019 16.00 – 17.00 uur: W&T integreren in jouw onderwijs
  • donderdag 21 maart 2019 16.00 – 17.00 uur: W&T integreren in de praktijk: W&T en taal

Klik op deze link voor meer informatie over de webinars en meld u aan. 

Over TechniekTalent.nu
TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het is hun doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doen ze samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren.TechniekTalent.nu biedt scholen in het hele land kosteloos ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden. Op zo’n manier dat het leerlingen aanspreekt. Meer informatie vindt u hier