Nieuwe W&T-lessen gemaakt door de UvA

De bèta’s van de Universiteit van Amsterdam hebben wetenschaps- en technieklessen ontwikkeld voor de basisschool. De lessen worden gegeven door studenten van de Universiteit van Amsterdam, die ook de benodigde materialen meenemen. Het betreft spannende lessen, zoals de gastles ‘Forensisch onderzoek’, waarin leerlingen in de verschillende gastlessen over forensisch onderzoek met als titel ‘Wie heeft het geflikt op het plaats delict?’ praktisch aan de slag gaan met thema’s als vingerafdrukken, DNA, schoenafdrukken en het skelet.

Tijdens de 3D workshop  leren de leerlingen niet alleen hoe we diepte kunnen zien en hoe we vervolgens voor de gek worden gehouden in de 3D-bioscoop, maar vormen de leerlingen kleine filmcrews en gaan ze als regisseur, cameravrouw, scriptschrijver, productie-ontwerper of acteur aan de slag om met speciale apparatuur een eigen 3D-film te maken.

Naast deze twee bijzondere workshops, is er nog keus uit meer lessen, bijvoorbeeld over robotica of programmeren. Lees hier alles over de zes lessen die aangeboden worden.

 

 

De duur van de lessen varieert, waardoor het mogelijk is lessen te combineren.