Post-hbo opleiding Onderwijskundig expert Wetenschap en Techniek en Onderzoekend en Ontwerpend leren

U wilt als onderwijskundig expert uw schoolteam meenemen in het 21e eeuws leren. Uw wilt bovendien kansen grijpen die het Onderzoekend & Ontwerpend leren en de 21e eeuwse vaardigheden bieden. En u wilt Wetenschap & Techniek een duurzame plek geven in uw onderwijs. Dan is deze post-hbo opleiding van de HvA/iPabo echt iets voor u!

Voor wie 

U bent leraar in het (speciaal) basisonderwijs en heeft affiniteit met onderzoekend en ontwerpend leren. U wilt zich specialiseren als onderwijskundig expert. En u wilt Wetenschap & Techniek binnen uw school op een hoger plan brengen en uw collega’s hierbij helpen. 

Inhoud

In deze opleiding leert u alles over Wetenschap & Techniek en onderzoekend en ontwerpend Leren (W&T/OOL) waardoor u als specialist aan het werk kunt. Het programma kent de volgende onderdelen:

  • Kennisbasis Wetenschap & Techniek en competent handelen (12 bijeenkomsten)
  • Verandermanagement en Organisatiekunde (4 bijeenkomsten)
  • Intervisie onder leiding van de scholenvereniging of stichting (4 bijeenkomsten)
  • Een werkbezoek in Nederland en optioneel een werkbezoek aan de Association for Science Education

Data

De opleiding start in september 2017 en duurt 15 maanden. De exacte data worden in mei bekend gemaakt.

Certificaat

Deze opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. U ontvangt na afronding het diploma Post HBO Nederland en wordt ingeschreven in het Abituri├źntenregister.

Meer informatie & aanmelden

Kijkt u hier en hier voor meer informatie voor deze boeiende opleiding. De opleiding wordt gezamenlijk aangeboden door iPabo en HvA. U kunt zich zowel bij de iPabo als de HvA inschrijven. Contactpersonen zijn m.weesing@ipabo.nl en t.j.w.van.eijck@hva.nl.