Praktische webinars voor inspirerende (gast)lessen

Op zoek naar handvatten om meer jongeren te enthousiasmeren voor techniek? Meldt u zich dan aan voor de van de kosteloze webinars. Eerdere deelnemers vonden ze: “leerzaam, direct toepasbaar en interactief!”. Voor bedrijven is er ook een webinar over ‘het geheim van een goede gastles’.

5 bètatypes  & 7 werelden van techniek

Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dankzij onderzoek weten we dat er vijf bètatypes zijn. Als u inzicht heeft in wat deze verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kunt u daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het Bèta&TechMentality model biedt daarvoor volop praktische handvatten.

Met de 7 werelden van techniek kunt u jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie laten zien.

Webinar Introductiesessie Bèta&TechMentality en de 7 werelden van techniek: duur 20 minuten

U maakt op een leuke manier kennis met het Bèta&TechMentality model en de 7 werelden van techniek. Met deze informatie kunt u onderzoeken of deze modellen voor u praktijk interessant zijn en wie hier nog meer bij betrokken kunnen worden. Meldt u zich aan via deze link.

Datum Tijd
ma 18 jan16:00 – 16:20
di 16 febr08:15 – 08:35
do 4 maart13:00 – 13:20

Webinar Workshop Bèta&TechMentality: duur 90 minuten

U kunt ook meteen de diepte in met het Bèta&TechMentality model. Dit is een interactief webinar waarin u veel aan de slag gaat en waarbij u de opgedane inzichten gaat vertalen naar de eigen praktijk. Meldt u zich aan via deze link.

Datum Tijd
do 28 jan15:30 – 17:00
do 18 febr15:30 – 17:00

Incompany webinars

Wilt u met uw hele team of netwerk meedoen, geeft u zich dan op via het formulier voor de incompany workshop (onderaan de betreffende webpagina) en dan plannen we een aparte datum in. U kunt zowel online als op locatie een workshop boeken. Minimaal aantal deelnemers is 10.

Voor wie

De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of u nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf. Bij het voortgezet onderwijs en MBO/HBO-scholen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving. Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

Speciaal voor bedrijven: Het geheim van een goede gastles

Webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek: duur 90 min.

Organiseert uw bedrijf activiteiten voor scholen zoals gastlessen of bedrijfsbezoeken, en wilt u ervoor zorgen dat u daarbij zoveel mogelijk jongeren aanspreekt? Als u binnenkort uw eerste gastles gaat geven of het al enige tijd doet maar denkt dat er meer in zit, dan hebben wij veel tips over hoe u dit aanpakt. In dit interactieve webinar gaat u aan de slag met de opzet van een inspirerende gastles of bedrijfsbezoek. U denkt na over het doel van de activiteit en welke boodschap u wilt overbrengen. U weet wat nodig is voor een pakkende inleiding zodat u meteen de aandacht van leerlingen hebt. En u krijgt inspiratie over praktische werkvormen die u kunt gebruiken om leerlingen enthousiast te maken.  Meldt u zich aan via deze link.

Data en tijden van webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek:

DatumTijd
Do 11 febr15:30 – 17:00
Di 16 maart15:30 – 17:00

Als u de smaak te pakken hebt en u wilt graag aan de slag met het maken van een eigen opzet of draaiboek voor een gastles of bedrijfsbezoek, dan is er aansluitend nog een live sessie te boeken waarin u begeleid wordt door twee professionals.  U ontvangt hier meer informatie over als u het webinar volgt.