Rijk aanbod W&T onderwijs naar 300 basisscholen in Noord-Holland

In april krijgen circa 300 basisscholen in Noord-Holland een waaier toegestuurd of uitgereikt. In de waaier staan allerlei activiteiten en onderwijsprogramma’s op gebied van wetenschap en techniek. “Zo maken wij het voor leraren makkelijk om een passend programma te vinden waarmee leerlingen kennismaken met techniek’, zegt Quirien van Ojen, programmamanager Sterk Techniekonderwijs in de regio IJmond & Zuid-Kennemerland.

Het is voor het tweede jaar dat er een waaijer wordt uitgereikt in de regio IJmond / Zuid-Kennemerland. Van Ojen: “Dankzij dit middel hebben heel veel leerlingen van basischolen kennis gemaakt met techniek. Vooral de workshops op het Spaarne College, Haarlem College, Technisch College Velsen en Kennemer College Beroepsgericht waren zeer populair, totdat Corona-roet in het eten gooide.”

Extra regio’s

Mede door het succes van de eerste waaier, verschijnen er nu ook waaiers in Noord-Kennemerland, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Het aanbod in de waaiers bestaat onder meer uit bedrijfsbezoeken, gastlessen, trainingen voor leraren, leskisten en workshops in de techlabs, foodlabs, medialabs en smart technology labs op scholen in het voortgezet onderwijs in de regio en bij opleidingsbedrijven als Tetrix, IW-NH, SPG en Infra Bindt.

Vraag een waaier aan

De waaiers worden deze maand in de IJmond, Zuid-Kennemerland, Noord-Kennemerland en de regio Den Helder verspreid onder schooldirecteuren, techniekcoordinatoren en leraren van groep 7/8. In West-Friesland maakt de waaier deel uit van een informatiepakket dat uiterlijk na de mei-vakantie op basisscholen wordt afgeleverd. 

Begin mei nog geen waaier ontvangen? Mailt u dan naar de contactpersoon in uw regio. In totaal worden er in Noord-Holland Noord ruim 300 basisscholen bereikt.