Sponsoren

Helpt u mee?

Eind 2017 zag de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen – W&T met kleuters’ het levenslicht. Deze map omvat 40 inspirerende voorbeelden voor onderzoekende en ontwerpende activiteiten voor kleuters en peuters.

Activiteiten die uit te voeren zijn met gewone materialen en aansluiten bij de belevenissen van kleuters. Daarnaast bevat de map achtergrondinformatie over het belang van onderzoekend en ontwerpend spelen, didactische richtlijnen en praktische tips. Dit maakt het tot een zeer veelzijdig en breed in te zetten inspiratiemap, waarmee leerkrachten en andere professionals die werken met jonge kinderen, toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Groot succes!

De map is gratis verspreid onder 1.200 basisscholen in de regio Noord-Holland en Flevoland. Daarnaast zijn de 300 exemplaren tegen kostprijs binnen twee maanden uitverkocht en is de map bijna 3.000 keer gedownload!

Dat smaakt naar meer!

Het succes van de kleutermap in combinatie met de vraag naar vervolgmappen heeft ons zo enthousiast gemaakt dat wij ook inspiratiemappen willen ontwikkelen voor de middenbouw (groepen 3, 4 en 5) en de bovenbouw (groepen 6. 7 en 8) van het basisonderwijs. De opzet van de mappen is gelijk de inspiratiemap voor de kleuters en gaan bestaan uit 40 inspirerende W&T activiteiten afgestemd op leeftijd, achtergrondinformatie en didactische tips.

Helpt u mee?

Om deze droom te verwezenlijken hebben we financiële ondersteuning nodig. Help u mee? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Peter Claessen: 06-22821960 en p.claessen@iederkindeentalent.nl