Studenten ontwerpen exhibits

Tweedejaars studenten van de Universitaire Pabo van Amsterdam hebben deze maand voor de groep 5 leerlingen van de Burgemeester de Vlugtschool en de Achthoek een boeiende en interactieve tentoonstelling ontwikkeld. Op de ene school was het thema van de tentoonstelling ‘Het Heelal’ en bij de andere school ‘De Fabriek’. Iedere tentoonstelling bestond uit zeven exhibits, die naast Wamp;T ook een link met andere vakken hadden. Ter voorbereiding hebben de studenten een lezing gevolgd bij NEMO.

De fabriekstentoonstelling was een succes, de groepen 5 hebben van alles geleerd over de Fabriek. Ze werden welkom geheten door de directeur van de fabriek, die controleerde of ze wel hygiënisch waren gekleed (hoesjes om de schoenen en handschoenen aan) en bij sommige exhibits, zoals het zelf pizza maken, moesten de kinderen een haarnetje op om ervoor te zorgen dat er geen haren op de pizza kwamen.  Aan het einde van de dag zijn zelfs de kleuters zijn nog even langsgekomen, omdat ze zo nieuwsgierig waren naar wat er aan de hand was in het lokaal tegenover hun lokaal.

De studenten minor Wamp;T van de HvA zijn momenteel druk bezig met de samenstelling van hun tentoonstelling over ‘het menselijk lichaam’, dat op 30 oktober plaatsvindt op vindplaatsschool de 16supe/sup Montessori. Deze studenten hebben de uitdaging om exhibits te ontwikkelen die alle groepen – kleuters, middenbouw en bovenbouw – aanspreekt! Naast een uitgebreide literatuurstudie waar een goede exhibit aan moet voldoen, gaan ze op onderzoek uit bij diverse Science Centra. De leerlingen van de 16supe/sup Montessori hebben iets om naar uit te kijken!