Techniek-ontdekkingsreis krijgt online aanvulling

Acteurs Danny en Emily bezoeken machinefabriek Duyvis Wiener in Koog aan de Zaan en ontdekken hoe zij met die machines chocolade maken. Sterker nog: hoe zij ervoor zorgen dat elke reep chocola van het zelfde merk altijd hetzelfde smaakt.

Het blijkt dat dit alles te maken heeft met procestechniek. Wat is procestechniek? Hoe werken chocolademachines en wat gebeurt er in de wereld van Voeding & Natuur? Danny en Emily laten het de kijkers beleven tijdens hun Techniek Ontdekkingsreis.

Lesmateriaal, gastles en bedrijfsbezoek

Jolien Duin, projectleider van PET Zaanstad, zegt over de clip: “De Techniek Ontdekkingsreis laat leerlingen kennismaken met de zeven werelden van techniek, in dit geval Voeding & Natuur. Het is een leuke, educatieve clip en verlengstuk van het lesprogramma Techniek Ontdekkingsreis Zaanstreek. Tijdens dit programma bezoeken leerlingen van basisscholen in de Zaanstreek lokale bedrijven en ontdekken zo alle 7 werelden van techniek. De clip is ook als op zichzelf staand lesmateriaal te gebruiken en goed te koppelen aan een promotie evenement techniek (PET). Vandaar ook de twee kartonnen poppen (zie foto) die refereren aan de huisstijl van de PET Events. Als de clip een succes is, hopen we in samenwerking met andere regio’s en PET Events in Noord-Holland nog meer clips te maken.”

De clip gaat dit najaar in première en komt daarna beschikbaar via Techportal.nl.

Download uitleg Techniek Ontdekkingsreis Zaanstad