Terugblik Techniek Uitmarkt Noord-Holland

Op woensdagmiddag 4 april 2018 was het vmbo Vakcollege omgetoverd tot de Techniek Uitmarkt Noord-Holland. Schoolbestuurders, schoolleiders en leerkrachten dompelden zich een middag onder in de wondere wereld van Wetenschap & Technologie (W&T).

Inspiratie van het panel

Onder leiding van dagvoorzitter Wim van Bokhorst gaven panelleden hun visie op het belang van W&T in de klas en beantwoordden zij vragen uit de zaal. De panelleden gaven duidelijk hun mening en kwamen met praktische tips voor het onderwijs en het bedrijfsleven. 

Kennis maken met concrete producten en diensten op de markt

Op de markt toonden aanbieders de mogelijkheden voor W&T in de klas en daarbuiten. Het overzicht was breed: van te downloaden werkbladen en in te huren techniekbussen, tot te ontwikkelen bedrijfsbezoeken en gastlessen, of deel nemen aan bestaande onderwijsprojecten en schoolcompetities. Daarnaast demonstreerden leerlingen van basisscholen hoe ontzettend leuk het is om aan de slag te gaan met W&T, werd het doeprogramma Techniekpact NH op www.techportal.nl onder de aandacht gebracht, evenals de zes Promotie Evenementen Techniek. 

Actief aan de slag

In de workshoprondes staken de deelnemers de handen uit de mouwen. Er waren workshops gericht op het po en workshops gericht op het bedrijfsleven. De workshops werden verzorg door TechniekTalent.nu, MiGKit en Surplus/OBD Noordwest. Deelnemers konden kiezen uit de volgende workshops als: Methode Maakkunde, Techniekprogramma met gastlessen, Aha zo werk je samen met bedrijven, Slim van start met W&T en nog vele andere.

Sfeerimpressie

Foto’s: Koen Suyk