Voor elk wat skills

Een charmant initiatief uit Limburg: Heel veel (praktische) informatie over 21e eeuwse vaardigheden op één website. De site is ontwikkeld door de COL (community of learning) 21st Century skills i.s.m. met De nieuwste Pabo te Sittard en Leerlandschap van communities.

21e eeuwse vaardigheden, of 21st century skills, zijn competenties die leerlingen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ict gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Jongeren hebben 21e eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.

​Om leerlingen goed voor te bereiden op de 21e eeuwse samenleving, is het belangrijk dat deze vaardigheden een plek krijgen in het onderwijs.  Op de website ‘Voor elk wat skills‘ vindt u per skill directe links naar lesmateriaal en informatie over de 21st Century Skills.