Webinarserie ‘W&T in je klas’ voor basisschoolleerkrachten

Leerkrachten basisonderwijs kunnen zich nu opgeven voor de webinarserie ‘W&T in je klas’! De serie bestaat uit drie webinars die u gewoon vanachter uw computer kunt volgen. In elk webinar delen wetenschappers en/of ervaringsdeskundigen hun W&T-kennis en ervaringen en geven ze volop bruikbare tips voor de praktijk. Daarnaast kunt u via de chat vragen aan ze stellen en praten met andere deelnemers. Na elke sessie beschikt u over volop nieuwe informatie, tips en inspiratie om direct toe te passen in de klas!

Webinar 1: Wat vraagt W&T-onderwijs van mij als leerkracht?

Tijdens het eerste webinar behandelen we de vraag ‘Wat vraagt W&T-onderwijs van mij als leerkracht?’. U krijgt praktische tips over hoe u uw kennis en talenten kunt inzetten voor effectief W&T-onderwijs. Gastspreker van dit webinar is dr. Symen van der Zee, lector Wetenschap en Techniek in het onderwijs aan Saxion. Lees hier meer over de inhoud van dit webinar.

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 10 maart 2020 van 16.00-17.00 uur. Meld u hier aan!

Webinar 2: integreren van W&T in uw onderwijs

Het tweede webinar gaat over het integreren van W&T in uw onderwijs. Hoe koppelt u W&T aan bestaande lessen zoals rekenen en taal? En hoe zorgt u voor een succesvolle integratie? U krijgt tips en inzichten in hoe u dit het beste kunt aanpakken. Dr. ir. Anika Embrechts is gastspreker van het tweede webinar. Zij is docent/onderzoeker aan Saxion. Lees hier meer over de inhoud van dit webinar.

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 24 maart 2020 van 16.00-17.00 uur. Meld u aan!

Webinar 3: W&T integreren in de praktijk: W&T en taal

Dit webinar laat concrete praktijkvoorbeelden zien van het verbinden van W&T aan taal. Hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Taal en techniek lijken misschien lastig te combineren, maar deze voorbeelden bewijzen het tegendeel. Dr. Martine Gijsel is gastspreker van het laatste webinar. Zij is associate lector Taaldidactiek Saxion. Lees hier meer over de inhoud van dit webinar.

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 7 april 2020 van 16.00-17.00 uur. Meld u aan!

De webinarserie ‘W&T in je klas’ is een gezamenlijke productie van Jet-Net & TechNet en TechYourFuture.