Werboek starten met W&T

Voor elke basisschool die een begin wil maken met wetenschap & techniek is het handige werkboek: ‘Zo maakt jouw basisschool een vliegende start met Wetenschap & Techniek’ speciaal gemaakt. Omdat wij u willen laten zien hoe u met zo min mogelijk inspanning een goede start kunt maken met wetenschap en technologie. Met dit werkboek helpen we u en uw collega’s in zes concrete stappen op weg!

In zes stappen starten met W&T-onderwijs

Het werkboek ‘Zo maakt jouw basisschool een vliegende start met Wetenschap & Techniek’ schetst kort en krachtig wat er komt kijken bij het starten met W&T-onderwijs op basisscholen. Bij elk van de in totaal zes stappen vindt u een werkblad met vragen en praktische tips & tricks.

Video’s bij het werkboek

Ook zorgen collega-scholen voor de nodige inspiratie. Collega leerkrachten, directeuren of techniekcoördinatoren delen namelijk hun ervaring over hoe zij het hebben aangepakt. Dat doen zij door hun eigen ‘aha’-moment te benoemen, waar u uw voordeel mee kunt doen. De bijbehorende video’s vindt u hier.

Gebruikmaken van wat er al is

Het werkboek is gemaakt vanuit het idee dat u zoveel mogelijk aansluit bij wat er op school al in huis is aan kennis, materiaal en bestaande methodes. Het zorgt ervoor dat u met zo min mogelijk inspanning toch goed W&T-onderwijs aan kunt bieden.

Aanvragen

Wilt u meer weten over de inhoud van en ervaringen met het werkboek? Kijk dan hier. U kunt ook meteen aan de slag gaan met het werkboek. Na het aanvragen middels het formulier ontvangt u per e-mail de link om het werkboek te downloaden.

Werksessie

U kunt ook een werksessie bij ons boeken waarbij u met het schoolteam praktisch aan de slag gaat aan de hand van het werkboek. Onze begeleider denkt met u mee over de volgende stap in W&T en houdt daarbij rekening met waar de school nu staat en welke thema’s er voor de school toe doen. Aan het einde van de werksessie heeft u concrete actiepunten geformuleerd voor het vervolg. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

U kunt hier het fomulier in vullen om het werkboek te ontvangen.