W&T-feest voor basisschoolleerkrachten

Start uw school met W&T of is uw school al goed bezig met W&T? TechniekTalent.nu viert in juni dat de TechniekTrofee vijf jaar bestaat en nodigt basisschoolleerkrachten uit om dit W&T-feest samen te vieren.

Actief programma

Het TechniekTrofeest vindt plaats op woensdag 27 juni, van 16.00 tot 19.30 uur, in Het Oude Magazijn in Amersfoort. Bent u leerkracht of directeur in het basisonderwijs? We trakteren u graag op een flinke dosis inspiratie en interessante nieuwe inzichten. Het feestprogramma, onder leiding van wetenschapsjournalist en televisiepresentator Diederik Jekel, staat volledig in het teken van het thema ‘zin en onzin van onderzoekend en ontwerpend leren op de basisschool’: In een gesproken column vraagt Johannes Visser (correspondent Onderwijs bij De Correspondent) zich af welke rol de leerkracht heeft in het ‘ontdekkend leren’. Sanne Dekker (neuropsycholoog en hoofd van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit) deelt haar – wetenschappelijke – inzichten over onderzoekend leren en laat zien hoe je onderzoekend leren vorm kan geven in de praktijk.

Maar geen tijd om achterover te leunen, want u bent ook zélf onderdeel van een verrassend experiment. Diederik Jekel neemt u letterlijk mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek.

Winnaars TechniekTrofee

Alida Oppers (directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs, ministerie van OCW) maakt de winnaars van de TechniekTrofee 2018 en de Inspiratieprijs 2018 bekend. Na een gezellige borrel en feestelijk buffet gaat u naar huis met nieuwe kennis over wetenschap- en techniekonderwijs en een inspiratiemap vol goede lesideeën.

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 27 juni, van 16.00 tot 19.30 uur
Waar: Het Oude Magazijn in Amersfoort
Voor wie: We nodigen alle leerkrachten in het primair onderwijs uit om zich aan te melden. Maar let op, er is maar beperkt plek!
Aanmelden: Meldt u hier aan voor het TechniekTrofeest