Lessencyclus Elektriciteit

Een geweldige lessenserie over elektriciteit bomvol prezipresentaties en Youtubefilmpjes. De leerlingen leren niet alleen veel over elektriciteit door het doen van proefjes, ze worden ook uitgedaagd om zelf proefjes te verzinnen en deze ook nog eens te filmen. De lessenserie is samengesteld door Elmer Roze in het kader van een samenwerkingsproject van Scholenvereniging Samen Tussen Amstel en IJ (STAIJ), Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam lectoraat Wetenschap en Techniekonderwijs en het Ruimtevoor Talent Programma.

Download lesmateriaal

Richelle op 9 januari 2018

Beste mensen,

Ik wil een natuurkundeproject in mijn groepen gaan uitvoeren en kwam zo bij deze mooie lessenserie uit. Mijn vraag is nu alleen...hebben jullie ook een lijst van waar je alle materialen hebt aangeschaft? De plasma bal (Tesla bol) heb ik wel kunnen vinden, maar de van der Graaff generator is weer een stuk ingewikkelder.
Ik hoor het graag. Een boodschappenbriefje lijkt me een heel aangename toevoeging :-).

De beoordeling geef ik nĂ¡ het uitvoeren graag nog eens echt door, voor nu alleen een idee over de beoordeling.

Geef uw mening en tips

Laat hier uw beoordeling achter van dit lesmateriaal. Wij zijn heel benieuwd naar uw mening. En heeft u tips voor leuke en inspirerende manieren om dit lesmateriaal in te zetten in de klas? Deze zijn ook zeer welkom!

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 10 in.