Onderzoekende – en ontwerpende lessenseries

De Pabo Hogeschool van Amsterdam heeft een uitgebreide bundel ontwikkeld met voorbeeldlessenseries voor onderzoekend en ontwerpend leren bij W&T in de basisschool. De lessenseries zijn bedoeld als voorbeelden voor leerkrachten en studenten. Elke serie heeft twee pagina’s beschrijving om snel te kunnen kiezen. Als u vervolgens een lessenserie gekozen hebt, kijk dan naar de bijlagen met alle details zoals activiteiten en werkbladen.

Uitgebreid getest

De eerste versies van deze lessenseries zijn ontwikkeld en uitgeprobeerd door studenten en vervolgens ook gebruikt door leerkrachten. Tot slot zijn alle series bewerkt door de opleiders van de Hogeschool van Amsterdam: Welmoet Damsma, Tom van Eijck, Jose van Gelderen en Eveline Snelder. Binnenkort volgen er nog meer lessenseries en tevens antwoorden en uitspraken uit het werk van kinderen.

 

Download lesmateriaal

Nog geen beoordelingen geplaatst.

Geef uw mening en tips

Laat hier uw beoordeling achter van dit lesmateriaal. Wij zijn heel benieuwd naar uw mening. En heeft u tips voor leuke en inspirerende manieren om dit lesmateriaal in te zetten in de klas? Deze zijn ook zeer welkom!

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 10 in.