W&T café

wtcafe_header_bg

Eerdere cafés

In gesprek over Wetenschap & Technologie

De W&T cafés worden georganiseerd door de partners van het EWT en ieder café heeft zijn eigen unieke thema. Tijdens de cafés kan u terecht met al uw vragen over W&T, leren van uw mede-cafégangers, inspiratie opdoen en horen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wetenschap & Technologie. De cafés worden mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.

W&T café We gaan voor goud!

Bijna 90 onderwijsprofessionals bezochten 9 januari jl. het 1e W&T café – We gaan voor goud! in Beverwijk. Basisschool De Sleutelbloem was afgeladen met enthousiaste, onderwijsprofessionals die aan de slag wilden met het thema Olympische Winterspelen. Zie hier voor een sfeerimpressie.

W&T Techniek, kunst en instrumentbouw

In dit 1e Flevolandse W&T-café nam Rob van de Broek – bouwer van cello-achtige instrumenten – de deelnemers mee op een ontdekkingsreis van het onbetreden pad via de kunst-instrumentbouw. Artistieke uitdagingen, oneindig veel mogelijkheden en heel veel technische vragen zijn hierbij de ingrediënten. Daarnaast maakten de deelnemers samen met Rob van de Broek een eigen muziekinstrument.

W&T café Water

Spelen met water, bootje varen, op zoek naar water in een komkommer of strijden om de beste waterheld te worden! Alles rondom water kwam aan bod tijdens het café van OBD Noordwest, EWTH en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

W&T café: Maakonderwijs in Maakplaats 021

Door iets te maken, leer je hoe dingen werken, hoe je oplossingen kunt creëren. Zo begrijp je de wereld beter én kun je zelf aan de slag om je toekomst vorm te geven.
Lees hier het verslag van dit W&T café.

Komende cafés

W&T café – Chemie kleurt je les

In dit W&T café staan verf en kleuren centraal en gaat u experimenten met makkelijk te verkrijgen materiaal. Bent u die leerkracht die aan de slag wilt met W&T en kunst? Kom dan naar dit W&T café! U ontdekt nieuwe activiteiten die u direct in de klas kunt inzetten.

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 13 maart 2019 van 15:00 tot 17:00 uur
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: Exploreon, iPabo, Rubenslaan 2-6, Alkmaar (Let op: dit is het nieuwe adres van iPabo)
Kosten: Dit W&T café wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.Voor wie: Leerkrachten werkzaam in het primair onderwijs
Aanmelden: via onderstaand formulier.

Aanmelden W&T café