W&T café

wtcafe_header_bg

Eerdere cafés

In gesprek over Wetenschap & Technologie

De W&T cafés worden georganiseerd door de partners van het EWT en ieder café heeft zijn eigen unieke thema. Tijdens de cafés kan u terecht met al uw vragen over W&T, leren van uw mede-cafégangers, inspiratie opdoen en horen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wetenschap & Technologie. De cafés worden mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden.

W&T café We gaan voor goud!

Bijna 90 onderwijsprofessionals bezochten 9 januari jl. het 1e W&T café – We gaan voor goud! in Beverwijk. Basisschool De Sleutelbloem was afgeladen met enthousiaste, onderwijsprofessionals die aan de slag wilden met het thema Olympische Winterspelen. Zie hier voor een sfeerimpressie.

W&T Techniek, kunst en instrumentbouw

In dit 1e Flevolandse W&T-café nam Rob van de Broek – bouwer van cello-achtige instrumenten – de deelnemers mee op een ontdekkingsreis van het onbetreden pad via de kunst-instrumentbouw. Artistieke uitdagingen, oneindig veel mogelijkheden en heel veel technische vragen zijn hierbij de ingrediënten. Daarnaast maakten de deelnemers samen met Rob van de Broek een eigen muziekinstrument.

W&T café Water

Spelen met water, bootje varen, op zoek naar water in een komkommer of strijden om de beste waterheld te worden! Alles rondom water kwam aan bod tijdens het café van OBD Noordwest, EWTH en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.  ontwikkelkansen biedt.

 

Komende cafés

W&T café Hoe ruikt techniek?

Techniek speelt een rol in alle domeinen van het leven, dus ook de persoonlijke verzorging. Kom ook en leer uw eigen geur te ontwerpen! Ook krijgt u ideeën en handreikingen mee om met de kinderen in de klas aan het werk te gaan.

Praktische informatie

Wanner: Woensdag 3 oktober van 13.30 tot 17.30 uur
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: Stadsboerderij Boerkok, Emoeweg 4, 8218 PC Lelystad
Voor wie: Alle leerkrachten in het Flevolandse basisonderwijs die het talent en de creativiteit van hun leerlingen willen stimuleren
Aanmelden. Via onderstaand formulier. Aanmelden kan tot 29 september. Let op: er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers

W&T café: Maakonderwijs in Maakplaats 021

Door iets te maken, leer je hoe dingen werken, hoe je oplossingen kunt creëren. Zo begrijp je de wereld beter én kun je zelf aan de slag om je toekomst vorm te geven.
Kom ook naar OBA en ervaar zelf de magie van maken!

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 8 november 2018 van 15:15 tot 18:00 uur
Programma: Bekijk hier het programma
Waar: ObA Reigersbos, Rossumplein 1, 1106AX Amsterdam Zuidoost
Voor wie: leerkrachten in het basisonderwijs van Amsterdam e.o. die hun leerlingen de kans willen geven om kennis te maken met deze vaardigheden.
Aanmelden: via onderstaand formulier.
Let op: er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Elke workshop wordt 2 maal aangeboden en heeft ruimte voor 10 personen (dus vol=vol).

Aanmelden W&T café