2 november NRO-congres voor het onderwijs: Kennis maken, kennis delen

Gaat u op 2 november 2016 mee op expeditie tijdens het tweede NRO-congres voor basis- en voortgezet onderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs? Tijdens deze avontuurlijke en dynamische dag doet u ideeën en contacten op, spreekt u met onderzoekers, ontmoet u nieuwsgierige leraren en schoolleiders en laat u zich inspireren. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de beste verbindingen tussen onderzoek en onderwijs.

Het mbo kent practoraten. Het speciaal onderwijs heeft zijn expertisemakelaars. In het po zijn onlangs werkplaatsen onderwijsonderzoek geïntroduceerd. Opleidingsscholen zijn er voor po én vo. Allemaal verschillende vormen om met elkaar kennis te delen, te maken en toe te passen. Hoe werkt dat precies? Wat leren de betrokkenen in zo’n samenwerkingsvorm? En wat levert het hen op? Dit en meer ontdekt u op het NRO-congres Samen op expeditie! met als speciaal thema dit jaar ‘Kennis maken, kennis delen’.

Leren van elkaar

In diverse onderzoeksprojecten is al kennis ontwikkeld over bijvoorbeeld taal en rekenen, excellentie en leren & instructie. Onderzoekers én leraren vertellen u welke inzichten ze hebben opgedaan en hoe ze die hebben toegepast. Ontdek ook wat u hiermee kunt in uw eigen praktijk. Gedurende de dag zijn er daarnaast volop mogelijkheden om gesprekken te voeren in klein en groot verband, actief met elkaar aan de slag te gaan en te leren van andermans bagage.

Verkiezing en uitreiking NRO-verbindingsprijzen

Tijdens het congres worden twee verbindingsprijzen uitgereikt: de NRO-VOR-praktijkprijs en de NRO-onderwijsprijs. Voor elke prijs worden onderzoekers en onderwijsprofessionals genomineerd: als congresbezoeker kiest u de publieksfavorieten.

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 2 november 2016, 10.00 – 16.30 uur
Waar: De Rijtuigenloods in Amersfoort
Voor wie: Leerkrachten, docenten, schoolleiders, schoolbestuurders en onderzoekscoördinatoren uit PO, VO, S(V)O en MBO; en onderzoekers.
Kosten: 75 euro
Op de hoogte blijven: schrijf u hier in voor de nieuwsbrief
Inschrijving deelname: start in september 2016

Het NRO organiseert dit congres in samenwerking met de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, ecbo, de Onderwijscoöperatie en de Vereniging voor Onderwijsresearch.