356 Talentenkijker-gastlessen in Noord-Holland & Flevoland

In Noord-Holland & Flevoland hebben 356 basisschoolklassen in schooljaar 204-2015 meegedaan aan Talentenkijker, de gratis lessenserie van VHTO over Wetenschap & Technologie (W&T) voor groep 7 en 8. Talentenkijker heeft als doel de stereotypering over bèta/technische beroepen en beroepsbeoefenaars te doorbreken. Jongens én meisjes ontdekken hun talenten voor W&T-beroepen door middel van o.a. kwartetspellen en talentenkaarten. Een belangrijk onderdeel van de lessenserie is de gastles door vrouwelijke bèta/technische beroepsbeoefenaars in de klas, die laten zien dat zij met veel plezier werken in bèta, techniek of ICT.

Basisschool De Wingerd

Op basisschool De Wingerd in Lelystad kreeg groep 7 bijvoorbeeld een gastles van een wetenschappelijk illustrator die vertelde wat er komt kijken bij het maken van een tekening over een wetenschappelijk onderwerp. En basisscholen in Heerhugowaard, Beverwijk en Dronten kregen bezoek van een rioolbeheerder, computerprogrammeur en een student motorvoertuigentechniek. Naast kennismaking met verschillende W&T-beroepen hebben de 356 klassen in Noord-Holland & Flevoland tijdens Talentenkijker ook leren programmeren m.b.v. de online programmeeromgeving Scratch.

Meer dan 1.900 basisschoolklassen

In schooljaar 2014-2015 hebben in heel Nederland meer dan 1.900 basisschoolklassen Talentenkijker uitgevoerd. Talentenkijker is ontwikkeld door VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Talentenkijker wordt uitgevoerd i.h.k.v. actieplan ‘Kiezen voor Technologie’ van Platform Bèta Techniek.

Wilt u volgend schooljaar ook met uw groepen 7 en 8 aan de slag met de gratis lessenserie Talentenkijker? Kijk dan voor meer informatie en/of aanmelden op talentenkijker.nl. Of neem contact op met VHTO via talentenkijker@vhto.nl of 020 888 42 20.