Leerkrachten blij met aandacht voor W&T

Leerkrachten zijn blij met thema Wetenschap & Techniek tijdens de Kinderboekenweek. Het overgrote deel van de leerkrachten vindt dat er in het basisonderwijs onvoldoende aandacht wordt besteed aan Wetenschap & Techniek. En dat terwijl 89% van de leerkrachten vindt dat onderwijs over Wetenschap & Techniek bijdraagt aan de talentontwikkeling van kinderen, en 85% meent dat het belangrijk is om kinderen hier al vroeg kennis mee te laten maken. Ze zijn dan ook blij met dit thema tijdens de Kinderboekenweek 2015.

Dit blijkt uit een recente peiling van TNS NIPO onder ruim 500 leerkrachten, in opdracht van TechniekTalent.nu. Naast belangrijk vindt ruim drie kwart van de ondervraagde leerkrachten les geven over Wetenschap & Techniek leuk, maar ook moeilijk.

De belangrijkste uitkomsten:

  • Slechts 16% van de leerkrachten meent dat er in het basisonderwijs voldoende aandacht wordt besteed aan de thema’s W&T.
  • 38% vindt wel dat dit het geval is op hun eigen basisschool.
  • Maar liefst 86% van de ondervraagde leerkrachten vindt techniek een belangrijk onderwerp voor leerlingen, en 90% vindt lesgeven over W&T nuttig.
  • 88% vindt een Kinderboekenweek die gewijd is aan W&T een goed initiatief.
  • 77 % van de leerkrachten vindt het ook leuk om in de klas aandacht te besteden aan techniek. Het aandeel leerkrachten dat dit ook makkelijk vindt, is beduidend kleiner: 25%. 63% vindt het spannend.
  • 46% vindt dat er op basisscholen onvoldoende kennis in huis is om lessen over wetenschap & techniek te geven.

Bekijk de infographic voor meer informatie.

Bron: Techniektalent.nu