Daltonschool Neptunus winnaar Techniktrofee

Daltonschool Neptunus in Amsterdam heeft de eerste Techniektrofee in ontvangst genomen. Met hun wekelijkse technieklessen, twee lokalen voor wetenschap, een daktuin met eigen weerstation, zonnepanelen, een windmolen, een 3D-printer en een eigen techniekwebsite was de jury onder de indruk van de duurzame en geïntegreerde aanpak van techniekonderwijs op deze school.

De prijs, een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus fonds en a href=”http://www.techniektalent.nu/scholen/basis-onderwijs/techniektrofee” rel=”nofollow”TechniekTalent.nu/a, onderstreept welke basisschool uitblinkt in aandacht voor techniek en techniekonderwijs het beste verankerd heeft in het programma. Daarnaast moedigt het andere scholen aan om met techniek aan de slag te gaan. Van de 35 scholen die meedongen naar de prijs, kwam Daltonschool Neptunus als beste uit de bus. De hoofdprijs bestaat uit een wisselbokaal, een oorkonde en een geldbedrag van € 5.000,-.

strongNeptunus ademt techniek
/strongDe jury wees de Daltonschool Neptunus unaniem als winnaar aan, onder de indruk van de duurzame en geïntegreerde aanpak van techniekonderwijs op de school. Ouders, leerkrachten en bedrijven worden bovendien actief bij het techniekonderwijs betrokken. “Daltonschool Neptunus in Amsterdam ademt techniek”, licht Jan Daams, voorzitter van het Ir. W. Maas Geesteranus fonds toe. Coördinator Rik Kuiper: “We vinden het fantastisch om de Techniektrofee te winnen. De bijbehorende prijs helpt bij het verder vorm geven van ons wetenschap en techniekonderwijs.”

a href=”http://www.techniektalent.nu/scholen/basis-onderwijs/techniektrofee” target=”_blank” rel=”nofollow”Lees meer/a over de Techniektrofee.