Expeditie 7 werelden van techniek

Expeditie 7 werelden van techniek is een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Op dit platform kunnen zij de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren. Een mooie aanvulling op het LOB-programma van uw school! Met de Expeditie haalt u de belevingswereld van de beroepspraktijk uw klaslokaal binnen. Zo enthousiasmeert u leerlingen in de klas over wat technologie is. Ook maken ze kennis met wie er in deze sector werken én inzicht geven in wat zij er zelf mee kunnen. Dit is een nieuwe vorm van Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB) om jongeren te inspireren voor technologie en de beroepen van morgen.

Interactief platform

Binnen de Expeditie 7 werelden van techniek maken de leerlingen een digitale reis langs de 7 werelden van techniek. In elke wereld maken zij kennis met technische bedrijven uit de diverse bèta & technieksector. Het wordt een reis vol inspiratie, digitale bedrijfsbezoeken, meet & greets met werknemers en doe-opdrachten. Leerlingen krijgen hierdoor inzicht in welke wereld het beste bij hen past en wat voor toekomstmogelijkheden dit hen biedt.

Aanmelden en meedoen

Vanaf maandag 23 november kunt u met uw leerlingen de Expeditie 7 werelden van techniek ervaren. Bent u benieuwd naar het interactieve platform en wilt u weten hoe u de expeditie klassikaal kunt toepassen? Schrijft u zich dan nu in via deze link en klikt u in de pagina op ‘Toon formulier’! U ontvangt van ons een bevestigingsmail met een Sneak Preview en de docentenhandleiding.

Over de 7 werelden van techniek

De MRI-afdeling van het ziekenhuis, een boorplatform in de Waddenzee, een biologische boerderij: overal zijn technici nodig. Er komen steeds meer technische functies bij en er is volop werk in de technische sector. Maar het is voor leerlingen een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen hebben we de diverse bèta en technieksector opgedeeld in 7 afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kan er een aantrekkelijk en realistisch beeld worden geven van leren en werken in de bèta en techniek. Hierbij is ook rekening gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de technieksector heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken.