Extra impuls voor wetenschap en technologie in het primair onderwijs

Vanuit het grote maatschappelijke belang van wetenschap en technologie voor de huidige en toekomstige samenleving vindt het kabinet het van belang dat basisscholen (meer) wetenschap en technologie (Wamp;T) in het onderwijsprogramma opnemen. De afgelopen jaren hebben scholen hier al veel ervaringen mee opgedaan, via de methode van ‘onderzoekend en ontwerpend leren’. Deze aanpak, die aansluit bij de behoeften van leerlingen en leerkrachten, verbindt de kerndoelen van de oriëntatie op jezelf en de wereld met taal en rekenen.

strongKiezen voor Technologie/strong
Met het plan ‘Kiezen voor technologie’ worden de bestaande regionale Wamp;T-netwerken in het primair onderwijs versterkt. Zo kunnen leraren, schoolleiders en bestuurders nog betere (regionale) ondersteuning krijgen. Via deze netwerken komt de komende tijd ook een vergoeding voor professionalisering op het gebied van wetenschap en technologie beschikbaar van €1.000,- per leraar.

De regionale netwerken zullen er verder aan bijdragen dat scholen nog beter gebruik kunnen maken van het aanbod van bedrijven, pabo’s en universiteiten (wetenschapsknooppunten) in de regio. Ook lokale en regionale overheden leveren steeds vaker een bijdrage aan de stimulering van Wamp;T op de basisscholen. De contactgegevens van de regionale a href=”http://www.platformbetatechniek.nl/programmas/po-netwerken” target=”_blank” rel=”nofollow”Wamp;T-netwerken PO/a zijn te vinden op de website van het Platform Bèta Techniek.

Bron: a href=”http://www.platformbetatechniek.nl” target=”_blank” rel=”nofollow”Platform Bèta Techniek/a