Gratis pilot training lessenserie Geluid

NEMO ontwikkelt samen met Daltonschool Neptunus een lessenserie over geluid en akoestiek, met een trainingsworkshop. Op 16 januari 2013 organiseren NEMO en Neptunus een gratis pilot training. Wilt u deelnemen aan deze trainingsworkshop? Geef u dan snel op via a href=”mailto:depijper@e-NEMO.nl” rel=”nofollow”depijper@e-NEMO.nl/a. Let op het aantal plekken is beperkt.

De meeste mensen spenderen meer dan 95% van hun tijd in omgaan met technologie. Potloden, stoelen, tandenborstels, mobiele telefoons en gebouwen zijn alle technologie├źn. Oplossingen die zijn ontworpen door ingenieurs om menselijke behoeften of wensen te vervullen. Kinderen zijn geboren ingenieurs. Ze zijn gefascineerd door bouwen, met het uit elkaar halen, en met hoe dingen werken.

Engineer is een Europees project waarin 10 science centra, 10 basisscholen en twee universiteiten samen 10 lesmodules voor groep 5-8 van de basisschool ontwikkelen. NEMO ontwikkelt in samenwerking met Daltonschool Neptunus uit Amsterdam een lessenserie over geluid en akoestiek. De leerlingen werken naar een uitdaging toe, daarin gebruiken ze de cyclus van ontwerpend leren. Om deze uitdaging te kunnen doen hebben ze echter kennis over de wetenschap achter de uitdaging nodig. Hierin zit onderzoekend leren verwerkt. De uitkomst is voor elke leerling anders. Hierdoor krijgen de leerlingen binnen de randvoorwaarden veel vrijheid om hun eigen oplossing te bedenken.

Bij de lessenserie, die nu getest wordt, is een trainingsworkshop ontwikkeld. Het algemene doel van de trainingsworkshop is om een breder beeld te verkrijgen van wetenschap en techniek. Verder gaat de workshop over de lessenserie Geluid.

strongWoensdagmiddag 16 januari 2013 wordt de trainingsworkshop voor de lessenserie Geluid getest. /strong

Heeft u hierin interesse? Geef u op via a href=”mailto:depijper@e-NEMO.nl” rel=”nofollow”depijper@e-NEMO.nl/a
Let op het aantal plekken is beperkt.

Inka de Pijper
Projectmanager educatie
020-531 31 32