Het Klokhuis over hersenen

Vanaf begin maart (bijna) elke week een spectaculaire Klokhuisaflevering over hersenen. En dat niet alleen, op de website van Het Klokhuis zijn allemaal leuke extra’s te vinden. Zo hebben de hersenonderzoekers  van Brainmatters een app gemaakt waarmee je je eigen hersenen kan onderzoeken!

a href=”http://www.brainmatters.nl/app/” target=”_blank” rel=”nofollow”Download de app/a en tik op de scanknop. Bekijk de hersenen van alle kanten en ontdek hoe verschillende gebieden heten en wat ze doen door simpelweg op ze te tikken! En met behulp van speciale snufjes kun je nu zélf op hersenonderzoek uitgaan! Richt de camera op je eigen hoofd of dat van een vriendje/vriendinnetje en de hersenen verschijnen in het hoofd van de ‘proefpersoon’! Door op het envelopje te klikken kan je een opdracht aan de proefpersoon geven, bijvoorbeeld: beweeg je armen. Door die opdracht uit te voeren zie je welke delen van je hersenen voor welke taakjes verantwoordelijk zijn!

Daarnaast staan er interessante filmpjes en oefeningen op a href=”http://www.hetklokhuis.nl/algemeen/hersenen/Het+Klokhuis+over+hersenen” target=”_blank” rel=”nofollow”de website van Het Klokhuis/a. De afleveringen zijn dinsdag om 18:23 op Ned.3.

Dinsdag 11 maart Hersenen
Dinsdag 18 maart Geheugen
Dinsdag 25 maart Coma
Dinsdag 1 april Geen hersenenaflevering
Dinsdag 8 april Autisme
Dinsdag 15 april ADHD
Dinsdag 22 april Dyslexie
Dinsdag 29 april Epilepsie
Dinsdag 6 mei Alzheimer
Dinsdag 13 mei Computerbrein

Bij deze afleveringen is ook een Klokhuisboek over hersenen, die erg geschikt is voor de bovenbouw. De feiten in het boek worden aangevuld met verhalen van kinderen en deskundigen, strips, testjes, allerlei leuke weetjes en heel veel foto’s! Het boek kunt u a href=”http://www.primawebshop.nl/yfront/product/teleac/3369/page.jsf” target=”_blank” rel=”nofollow”hier bestellen./a