Inspiratiemap Onderzoekend en ontwerpend leren

Wetenschap en technologie met de midden- en bovenbouw

Kinderen uitdagen om op onderzoek uit te gaan, te ontwerpen, ontdekkingen te doen en zich te verwonderen. Dat beogen de zestig W&T activiteiten die zijn beschreven in deze map. De activiteiten sluiten aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en zijn eenvoudig uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen. Dit is een zeer veelzijdig en breed in te zetten inspiratiemap, waarmee (aankomende) leerkrachten en andere professionals die werken met de midden-en bovenbouw, toekomstgericht onderwijs kunnen vormgeven.

Vervolg op de inspiratiemap Onderzoekend en ontwerpend spelen voor de kleuters

De inspiratiemap voor de midden-en bovenbouw is het vervolg op de succesvolle map voor de kleuter, waarin 40 laagdrempelige activiteiten staan om kleuters uit te dagen met W&T.

Ontvang deze map voor slechts € 22,00 exclusief verzendkosten

U kunt de map ‘Onderzoekend en ontwerpend leren, wetenschap & technologie voor de midden-en bovenbouw’ gratis downloaden. Wilt u liever de échte map ontvangen, dan kunt u deze bestellen voor slechts € 22,00 en € 8,00 verzendkosten. Wees er wel snel bij, want de oplage is beperkt! Via deze pagina kunt u ook de kleutermap, middenbouwmap en bovenbouwmap gratis downloaden.

Presentatie map

Tijdens het W&T café op 30 september 2020 is de inspiratiemap gepresenteerd. Tijdens het café vertelde initiatiefneemster Edith Louman, van iPabo over de achtergrond en het gebruik van de map. Pauline van Vliet gaf een presentatie over hoe kinderen op een nieuwsgierige, betrokken en creatieve manier de lokale geschiedenis kunnen onderzoeken. Nadat het schrijversteam, bestaande uit Edith Louman, Martijn Weesing, Petra Telder, Claudia Verdú en Nanda Zonjee in het zonnetje werden gezet ontving projectleider Hans Kroes het eerste exemplaar. Na het officiële gedeelte namen de deelnemers deel aan de proeverij en ging men zelf aan de slag met de activiteiten uit de inspiratiemap.

Impressie