Leer het heelal begrijpen – Cursus sterrenkunde

Wegens groot succes geeft sterrendeskundige Rob Walrecht dit voorjaar de cursus sterrenkunde ‘Leer het heelal begrijpen’ nu ook op de zaterdagen, in Amersfoort. Een cursus die zeer interessant is voor leraren en pabo-studenten. Rob heeft duizenden gastlessen gegeven op scholen, onder andere met het eerste reizende planetarium ter wereld. Nu richt hij zich op het geven van bijzondere cursussen, inhoudelijk en qua opzet, maar ook omdat er twee professoren aan meewerken.

Sterrenkunde is leuk!

De cursus is bedoeld voor iedereen die méér wil weten over de sterrenhemel, het zonnestelsel en het heelal in het algemeen. Het gaat in deze cursus echt om de kern: de bewegingen aan de hemel (de hemelmechanica), het herkennen van sterrenbeelden en sterren, het begrijpen van de opbouw van het zonnestelsel en de processen die geleid hebben tot de planeten, sterren en sterrenstelsels die we nu zien. Er wordt een flinke collectie zelfgebouwde schaalmodellen gebruikt waarmee afmetingen, massa’s en afstanden in het heelal aanschouwelijk worden gemaakt. Ook de planisfeer, een hulpmiddel om de sterrenhemel te leren kennen, neemt een belangrijke plek in.

De cursus

  • bestaat uit tien lessen op vijf zaterdagen van 14 maart tot en met 18 april (twee lessen per dag)
  • Onderdeel zijn bijzondere lessen verzorgd door professionele astronomen: prof.dr. Ed van den Heuvel en prof.dr. Henny Lamers.
  • wordt gegeven in Amersfoort
  • kost € 175,00
  • is geschikt voor leraren PO, VO en pabo-studenten.

Aanmelden

Vóór 1 maart 2020 via info@walrecht.nl
Vol = vol!
Meer informatie vindt u hier.

Rob Walrecht geeft ook een gratis nieuwsbrief uit met leuk nieuws uit de sterrenkunde en het planeetonderzoek, over zijn lezingen, cursussen en nieuwe producten. Opgeven kan per e-mail: info@walrecht.nl