Leerlingen aan de slag als echte ontwerpers

Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL): veel scholen zijn er al mee bezig en willen zich verder professionaliseren, anderen willen graag starten, maar vinden het nog ingewikkeld. Hoe pak je dit aan? Hoe eenvoudig kan het zijn? Hoe kun je het naar een hoger plan tillen? Ervaar het zelf tijdens één van de praktische workshops vanuit het Wetenschapsknooppunt TU Delft!

Opereren Wetenschapsknooppunten ook buiten hun eigen regio? Het antwoord is JA! Ons doel is namelijk zoveel mogelijk leerlingen in aanraking laten komen met onderzoeken en ontwerpen. En dat tweede is waar de TU Delft zich onderscheidt; de kennis en vaardigheden van het ontwerpproces. Dat is ook de reden dat dit Wetenschapsknooppunt steeds vaker buiten de eigen regio gevraagd wordt. Zo waren zij bijvoorbeeld ook aanwezig op het congres ‘Leren aan de Zaan’ op 25 september jl. Na afloop van die workshops rees de vraag: “Kunnen jullie ook een teamtraining verzorgen bij ons op school?”

De verschillende trainingen en workshops van Wetenschapsknooppunt TU Delft kunnen worden afgenomen als teamtraining of voor een studiedag. Er is een breed aanbod voor zowel beginners als gevorderden, rondom een specifiek onderwerp, vakgebied of thema. Ook wordt er vaak maatwerk geleverd, zodat de training goed aansluit en past bij de eisen en wensen van úw school. De bijeenkomsten zijn steeds praktisch van aard en direct toepasbaar in de praktijk. Bekijk de website voor meer informatie en het complete aanbod, of neem direct contact op door te mailen naar: wetenschapsknooppunt@tudelft.nl.