Lesmethode W&T en taal

Lilu’s huis in je klas! Waarom beslaat een spiegel als je doucht? Hoe komt het dat deeg rijst als er gist in zit? Wat hebben planten nodig om te groeien? Met de lesmethode Lilu’s Huis heb je een uitgebreide en inspirerende verzameling wetenschap- en technieklessen voor groep 1 t/m 8 in handen rondom de badkamer, de keuken en de woonkamer.

W&T gecombineerd met taal

De methode daagt leerlingen uit zelf op onderzoek uit te gaan en te experimenteren, en besteedt meteen aandacht aan hun taalvaardigheden. Die combinatie van Wetenschap & Techniek (W&T) en aandacht voor taal is een logische: of je nou je proefjes bedenkt, voorspellingen doet over de uitkomsten, je observaties wil delen, of daarvoor verklaringen zoekt, je kunt niet om taal heen.

Lesmethode vol avontuur

In deze lesmethode beleven Lilu en Alina een aantal avonturen. Hun verhalen helpen kinderen hun dagelijkse ervaringen aan wetenschappelijke begrippen te koppelen. Dit kan de interesse en nieuwsgierigheid van de kinderen wekken, en een positieve uitwerking hebben op onderzoekend leren, probleemoplossend denken en uitproberen. Kortom: een feest van herkenning voor kinderen en boordevol fascinerende vragen, spannende experimenten en leerzame doe- en denkopdrachten.

Lilu’s Huis is bedacht, uitgewerkt, samengesteld en beproefd door onderwijsprofessionals uit diverse landen. Het is ontwikkeld in het kader van Science on Stage en vertaald naar het Nederlands dankzij Jet-Net & TechNet. Lees hier meer over de methode.

Je kunt hier de lesmethode Lilu’s Huis aanvragen.

Je kunt ook delen van de lesmethode los downloaden:

Bijbehorende downloads:
Handreiking

Werkbladen badkamer:

Werkbladen keuken:

Werkbladen woonkamer: