Maak kennis met de opbrengsten van De Blauwe lijn

De Blauwe lijn, een school van het schoolbestuur Sirius, is met subsidie van het EWT een innovatieve samenwerking aangegaan met Mediawegwijs. Met als insteek nieuwe technieken en beroepen en de school voor de toekomst van straks!

In dit project kregen de leerlingen en leerkrachten lessen in diverse nieuwe digitale technieken zoals 3-D en robots omdat dit een grote vlucht neemt in de maatschappij en daar veel interessante beroepen in de toekomst voor de leerlingen in mogelijk worden. Tijdens het project zijn de lessen uitgebreid naar nog meer digitale technieken zoals hologrammen, digitaal strips maken, VR, green screen techniek, scratch jr, programmeren, digitale beeldmanipulatie en nog meer. Deze technieken nemen een grote vlucht in de maatschappij en er zijn dan ook veel interessante beroepen in de toekomst voor de leerlingen mogelijk.

De lessen waren ontwerpend en onderzoekend opgezet. De leerlingen leerden zoeken, nadenken en onderzoeken wat deze technieken kunnen betekenen voor hen in hun eigen toekomstige en huidige leven. Bijvoorbeeld onderzoeken wat 3-D en robots zijn en wat ze kunnen betekenen voor je in je eigen toekomstige en huidige leven. De leraar keek mee volgens het principe train-de-trainer.

Leest u hier de verantwoording met daarin de resultaten en activiteiten.