Nieuwe vragen over klimaat op Aha!-Vragengenerator

Klimaatverandering is een belangrijk thema in de wereld van nu, maar hoe bespreekt u dit onderwerp op een interactieve manier in uw klas? De Aha!-Vragengenerator biedt uitkomst met drie nieuwe vragen over het klimaat. Hoe kunnen koud en warm water worden gescheiden? Hoe ontstaat een tornado? En kunnen we de positieve klimaateffecten van de coronacrisis vasthouden? Ontdek het met deze drie korte wetenschap- en technieklessen!

Hoe kunnen koud en warm water worden gescheiden?

De aarde warmt op en daardoor stijgt de zeespiegel, maar hoe komt dat precies? Zoek het uit met de klas met behulp van een grote glazen bak, een glazen potje met deksel, limonadesiroop, warm en koud water.
Deze les vindt u hier.

Maak een tornado in een potje!

Een tornado is een krachtig natuurverschijnsel, maar hoe ontstaat het en waarom zijn er steeds vaker extreme weersomstandigheden in de wereld? Maak met uw leerlingen kleine tornado’s in een potje met behulp van azijn, afwasmiddel en water en leer meer!
Leer hier hoe u een tornado in een potje maakt.

Kunnen we de positieve klimaateffecten van de coronacrisis vasthouden?

Tijdens de coronacrisis bleven we massaal binnen, hierdoor verminderde de CO2-uitstoot aanzienlijk. Nu beginnen we langzaam weer te reizen met vliegtuigen en auto’s, maar kunnen we die positieve milieueffecten misschien vasthouden? Denk erover na met uw klas!
Start hier met deze les.