Nieuwe webinarserie: Organisatie van W&T-onderwijs

In november brengt Jet-Net & TechNet in samenwerking met TechYourFuture een nieuwe webinarserie uit, speciaal voor schoolleiders en W&T-coördinatoren in het primair onderwijs! De serie ‘Organisatie van W&T-onderwijs’ zoomt in op de organisatorische kant van starten met en verankeren van wetenschap en technologie op de basisschool.

De serie bestaat uit drie afleveringen van een uur, te volgen vanaf iedere computer met internet en geluid. In iedere aflevering deelt een inhoudelijk expert de laatste inzichten uit onderzoek en belicht een ervaringsdeskundige schoolleider of W&T-coördinator de praktijk. Schoolleiders, adjunct-directeuren, teamleiders en W&T-coördinatoren die zich bezighouden met organisatie, visie en beleid van wetenschap- en techniekonderwijs op hun school krijgen kennis en inspiratie aangereikt en hebben ruime gelegenheid om onderling ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Inhoud van de serie

Webinar 1: Visie en beleid voor W&T – dinsdag 19 november 2019, 9.00-10.00 uur
Dit webinar zoomt in op het belang van het hebben van een visie: waarom wil jouw school W&T-onderwijs aanbieden? Wat betekent dat voor de leerlingen en voor leerkrachten? Wat versta je onder wetenschap en techniek en welke invulling past bij jullie school en team? En: hoe zet je de stap van ‘dromen’ (visie) naar ‘doen’ (beleid)?

Gastsprekers bij dit webinar zijn dr. Hanno van Keulen, lector leiderschap in onderwijs aan de Hogeschool Windesheim, en Adelien Buruma, bovenschools W&T-coördinator bij PCBO Tytsjerksteradiel. Lees hier meer over webinar 1.

Webinar 2: Leiding geven aan verandering – dinsdag 14 januari 2020, 9.00-10.00 uur

Het tweede webinar gaat over veranderen: hoe geef je de verankering van W&T vorm binnen het schoolteam en zorg je voor draagvlak? Hoe ga je om met ‘voorlopers’ en ‘afwachters’? En op welke manier kan W&T-onderwijs een aanjager zijn voor innovatie binnen jullie school?

De sprekers van dit webinar worden binnenkort bekendgemaakt.

Webinar 3: W&T verankeren – dinsdag 3 maart 2020, 9.00-10.00 uur

In het laatste webinar in deze reeks staat de vraag centraal: ‘Hoe geef ik W&T een vaste plek in ons onderwijs?’ Welke kennis, houding en vaardigheden vraagt dat van leerkrachten? En welke van leerlingen? Waar halen jullie tijd, middelen en materialen vandaan?

De sprekers van dit webinar worden binnenkort bekendgemaakt.

Aanmelden

De webinars zijn met elkaar verbonden, maar ook goed los van elkaar te volgen. Een belangrijk doel van deze webinarserie is het onderling uitwisselen: deelnemers leren van elkaar. Laat je inspireren door de kennis, ervaringen en ideeën van collega’s van andere basisscholen. Je kunt je hier aanmelden voor het eerste webinar.