Nozie de nieuwsgierige

Uitgeverij OMJS komt in samenwerking met Ontwerpen in de klas en met ondersteuning van het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland met: Nozie de nieuwsgierige.

Nieuwsgierigheid is de motor voor leren. Denk maar aan de laatste keer dat jij nieuwsgierig was naar een antwoord op die brandende vraag of naar een oplossing voor dat uitdagende probleem. Op zo’n moment ontstaat een sterke wens om te onderzoeken of om te ontwerpen. Een wens om te leren. Volgens Nozie is iedereen van nature nieuwsgierig. Die natuurlijke nieuwsgierigheid krijgt echter niet altijd voldoende ruimte. Nozie de nieuwsgierige helpt je die ruimte te nemen!

Ontwikkel onderzoeks- en ontwerpvaardigheden

Door de Noziekaarten in te zetten ontwikkelen leerlingen van groep 5 t/m 8 waardevolle onderzoeks- en ontwerpvaardigheden. Ze krijgen de kans om zich te ontwikkelen tot creatieve denkers en probleemoplossers. Dat is precies wat de wereld van morgen nodig heeft.

Nozie kan worden ingezet bij alle onderwerpen die in de klas worden behandelt. De leerlingen gaan met behulp van de Noziekaarten op een nieuwsgierige manier met dat onderwerp aan de slag. En ja, dat kan dus ook met reken- of taalonderwerpen. Daarvoor staan zelfs suggesties op elke kaart!

Bekijk hier de handleiding en de kaarten